Vrea redeschiderea carierei de cărbune

788

Primarul comunei Roșia de Amaradia, Ion Liviu Cotojman, face demersuri pentru redeschiderea carierei de cărbune de la Seciurile. Aceasta a fost închisă în urmă cu mai bine de șase ani, dar Cotojman spune că sunt resurse importante de cărbune care ar putea fi valorificate.
Tocmai din acest temei, primarul anunță că va bate la ușile ministerelor pentru a primi sprijinul necesar. Dacă va fi cazul, va ajunge chiar la premierul Ludovic Orban.
„Aștept să se încheie turul doi al alegerilor prezidențiale, iar lucrurile să intre într-o normalitate politică. Aștept și o normalitate în ceea ce privește strategia Complexului Energetic Oltenia, după care, personal, o să mă vedeți mai tot timpul în perioada următoare la București, la ministere, chiar și la premier, dacă e nevoie, și voi face tot posibilul ca unitatea minieră de pe raza localității să fie redeschisă”, a declarat primarul Cotojman, la un post local de radio.
În plus, spune edilul, există toate documentele necesare de aprobare, „numai că acestea zac prăfuite prin dulapurile Complexului Energetic Oltenia, pentru că reprezentanții PSD-ului nu au vrut să valorifice această materie de cărbune de pe raza localității noastre”.
Primarul Cotojman oferă și un argument important de care ar trebui să se țină cont, în condițiile în care compania energetică se confruntă cu mari probleme în ceea ce privește fronturile de lucru. „Statistic ar însemna ca și CE Oltenia să funcționeze cinci ani doar cu zăcământul de la Roșia de Amaradia. Dar nu s-a dorit, probabil au fost alte interese, aceea de a veni cu privați, în loc de o exploatare făcută de către stat”, mai spune Cotojman. Primarul din Roșia de Amaradia speră să găsească înțelegere la premierul Ludovic Orban. „Acum vreo doi ani, când Ludovic Orban a venit în Gorj, i-am explicat această problemă de la Roșia de Amaradia. Acum, odată ce Guvernul PNL conduce frâiele României, cred că a venit timpul să fac demersurile necesare pentru a deschide acest perimetru de pe raza localității”, a completat Liviu Cotojman.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here