Vor să picheteze ANRE! Sindicaliştii din Solidaritatea Oltenia, o nouă întâlnire la Mătăsari

536

Reprezentanţii celor 11 sindicate din Departamentul Solidaritatea Oltenia, din cadrul Federaţiei Univers, s-au întâlnit luni, iar, la Mătăsari. S-a dorit repunerea pe tapet a formării Departamentului sindical dar şi reîncereperea negocierilor pentru contractul colectiv de muncă. S-a mai discutat şi despre iniţierea unor discuţii la nivel de ANRE, instituţie ameninţată cu pichetări, dacă nu este de acord cu revendicările sindicale.

Mai exact, astăzi, la Bucureşti, o delegaţie sindicală a Solidaritatea, condusă de Aurel Nanu Mic şi de Adolf Mureşan, va purta discuţii la ANRE. Se doreşte stabilirea unor soluţii, prin dialog, care să ajute producătorii de energie şi evident CEO, în perioada imediat următoare.
Dacă nu se acceptă revendicările, în datele de 10, 11 şi 12 decembrie, timp de câteva ore, mai exact între orele 11.00 şi 13.00 sindicaliştii vor ieşi în stradă. Revendicările Solidaritatea privesc următoarele: tariful aferent serviciului de transport pentru introducerea energiei electrice în reţea, cu începere din 1 ianuarie 2015, să fie acelaşi pentru toţi producătorii; serviciile de sistem să fie la fel pentru toţi producătorii de enenergie electrică din România; scutirea la plata certificatelor verzi pentru CEO, atât pentru consumul propriu intern cât şi pentru cel propriu al Diviziei Miniere; preluarea de energie electrică la tariful reglementat, de la fiecare producător din România, proporţional cu cota de piaţă a producătorilor.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here