Voluntarii ne arată – „Cum să învăţăm în mediul rural”

508
mediul rural, tineriTinerii, în special cei cu şanse reduse sau care vin din mediul rural, sunt încurajaţi să se implice mai mult în comunitatea din care fac parte, Asociaţia Regională pentru Dezvoltare Rurală din judeţul nostru demarând un proiect în care se implică şi Consiliul Judeţean Gorj şi care se numeşte „Cum să învăţăm în mediul rural” (Ruralearn).

Proiectul se desfăşoară până în data de 15 aprilie 2010, fiind destul de complex pentru că implică nu mai puţin de 15 organizaţii nonguvernamentale şi 16 voluntari din Caucaz şi Uniunea Europeană. Principalele obiective sunt stimularea procesului de învăţare interculturală şi consolidarea unei conştiinţe europene la participarea activă în cadrul comunităţilor gazdă din judeţul Gorj, încurajarea tinerilor cu posibilităţi reduse. Scopul este, de fapt, implicarea voluntarilor ca agenţi de schimbare, promotori şi multiplicatori în ideea de a stimula conştiinţa europeană şi cetăţenia activă şi de a stabili punţi de comunicare între zonele din ţara lor de origine şi localităţi din judeţul nostru.
Bani de la Consiliul Judeţean Gorj
Proiectul se încadrează într-un protocol semnat între reprezentanţii Consiliului Judeţean Gorj şi reprezentanţii organizaţiilor de tineret, respectiv de educaţie, având ca scop implicarea şi promovarea tineretului şi facilitarea accesului la informaţie. Consiliul Judeţean Gorj va aloca trei mii de euro, adică valoarea maximă pe care consiliul o poate aloca într-un astfel de caz, cu TVA, sumă care va reprezenta o contribuţie din totalul valorii proiectului. Banii vor fi justificaţi de către ARDR prin documente justificative şi se vor folosi strict pentru realizarea obiectivelor proiectului. Necesitatea asigurării de condiţii adecvate intergării socio-profesionale a tinerilor, este una reală, astfel de proiecte şi activităţi fiind unele absolut normale şi folositoare în viaţa tinerilor din comunitate.
Dorina Cioplea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here