Voluntarii CEZ au plantat 600 de salcâmi în Târgu-Jiu

366

Peste 6500 de puieți de salcâm, stejar, frasin și plop alb au fost sădiți de voluntarii CEZ în ediția 2017 a “Lunii Pădurii”.

Participarea la acțiunile de plantări organizate în “Luna Pădurii” de către Ocoalele Silvice din județele: Argeș, Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Teleorman și Vâlcea s-a transformat în tradiție pentru voluntarii CEZ. De-a lungul a patru zile, 175 de voluntari CEZ au pus umărul la mărirea fondului forestier local cu puieți arboricoli de salcâm, stejar, frasin și plop alb.

“Ca și în anii trecuți, Grupul CEZ în România a rămas un partener de nădejde a Agențiilor pentru Protecția Mediului din zona sa de operare, alături de care s-a implicat în acțiunile de plantări organizate în perioada 20 – 24 martie. De altfel, 16 voluntari CEZ din județul Gorj au oferit primul exemplu, încă de la începutul săptămânii trecute, reușind să planteze 600 de salcâmi în Municipiul Târgu-Jiu”, se arată într-un comunicat al CEZ. Au urmat acțiunile desfășurate concomitent în județele Dolj și Vâlcea, în data de 22 martie, când 47 de voluntari CEZ au obținut recordul acestui an în cadrul Grupului, prin plantarea a 3200 de salcâmi și stejari în comunele Dobrești și Sirineasa.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here