Vlaicu reia negocierile cu PNL, a dat chix cu UNPR-ul

242

vlaicu pfuŞeful de campanie al UNPR Gorj, Marius Vlaicu, şi-a dat concursul de incompetenţă în organizaţia pe care a condus-o spre ,,victorie” la alegerile locale. Vlaicu a obţinut un procent de 3% în competiţia pentru şefia Consiliului Judeţean, lucru previzibil, făcând cu mâna şi acestui organism în care candidaţii UNPR s-au înscris contra-cost. Vlaicu îşi anunţă însă demisia, dar, pe partea cealaltă, reîncearcă o renegociere cu PNL-ul, asta pentru a-şi salva locul de muncă în minerit. Reamintim că Vlaicu nu mai este director adjunct la UVA Rovinari, el fiind pus la dispoziţia unităţii.

Marius Vlaicu nu mai are ce căuta în politică. O spune de altfel singur politicianul care plecat de la PSD crezând că va obţine maximul într-un nou partid, ajuns sub umbrela PDL. Nu a gândit prost, pentru că astfel a obţinut un loc de muncă la UVA Rovinari, asta după ce era pe picior de destituire de la Parcul Industrial Sadu, unde a dat dovadă de un management defectuos, lucru relevat şi de ultimul raport al Curţii de Conturi Gorj. Vlaicu demisionează din PSD şi este găzduit la UNPR, partid unde este recomandat pentru a înfiinţa filiala de la Gorj, chiar de Ionel Manţog, lucru pe care ambii l-au recunoscut pe parcurs. Activitatea politică a lui Vlaicu lasă mult de dorit, Dan Ilie Morega ajungând în locul său la cârma partidului. Speriat de o colaborare sub Morega, Vlaicu duce primele negocieri cu PNL-ul, sau mai precis cu Dian Popescu, sperând la o primire a sa în rândul liberalilor. La scurt timp renunţă şi îşi acceptă poziţia inferioară în organizaţia UNPR Gorj. Se pune însă la dispoziţia lui Marin Condescu cu care se şi întâlneşte pentru o funcţie la Complexul Energetic Rovinari, arătându-şi slugărnicia faţă de sindicalistul-şef.

Sluga lui Manţog

I se pune, de asemenea, la picioarele lui Manţog, imediat ce Morega părăseşte partidul, acceptând ca Ionel să conducă din umbră la UNPR. Minte de câte ori are ocazia că l-a văzut pe Ionel Manţog pe la şedinţele partidului, dând de multe ori în penibilitate. Speră într-o revigorare a organizaţiei prin Manţog, dar ia o ţeapă de zile mari după ce pedelistul găseşte oportun să se implice la PPDD, loc în care îşi mută sfera de influenţă şi comandamentul de campanie. Vlaicu rămâne cu buzele umflate, şi cu visele sale de mărire. Chiar intră în cursa pentru şefia CJ Gorj, deşi nu reuşeşte să aibă candidaţi la locale în toate localităţile Gorjului. Scorul obţinut este concludent, 3%.

Găinăriile lui Vlaicu

Între timp, dar şi pe parcursul înfiinţării organizaţiei, Vlaicu face tot felul de găinării. De la o relaţie controversată cu purtătoarea de cuvânt a UNPR Gorj, la relaţii tensionate cu tinerele din organizaţie, dar şi cu alte membre din partid, a mai fost doar un pas. Cu toate acestea, Vlaicu se propune şef de campanie la UNPR, deşi nimic nu îl recomanda pentru funcţie. Nici organizaţia nu stă mai bine, după ce Vlaicu se pune cap de listă, atât la Consiliul Judeţean cât şi la Primăria Târgu-Jiu. Unii chiar comentează despre acest lucru. Impune şi o taxă pentru candidaţii pe aşa-zisele locuri eligibile, 2500 de lei. Nu se ştie dacă Vlaicu a plătit ceva, este cert însă că şi-a pus oameni în secţiile de votare cărora le-a cerut jumătate din indemnizaţie. O aşa-zisă donaţie pentru UNPR Gorj. Cu siguranţă banii urmează să aterizeze în buzunarele lui Vlaicu, care vrea acum să demisioneze din partid. Suntem curioşi dacă şi donaţia va avea aceiaşi soartă.

Acum vrea la PNL, pentru serviciu

Vlaicu anunţă acum că demisionează din funcţia de prim-vicepreşedinte şi din partid, conştient că va rămâne fără loc de muncă. Uită că a fost implicat în dosarul “Motorina2”, dar speră însă într-un loc de muncă călduţ, sub umbrela PNL, că PSD-ul nu mai vrea să audă de el. Ia astfel în calcul renegocierile cu PNL, după ce anunţă că ar fi bine ca tot Biroul Politic al organizaţiei să îşi dea demisia. Adică, ceva de genul, după mine potopul, deşi directorul de campanie a fost chiar el. Să nu mai punem că şefii de la centru ai UNPR i-au ameninţat atât pe el cât şi pe Gheorghe Cocină, preşedintele UNPR Gorj, că fără 7% pot să îşi facă bagajele dinainte de alegeri. Şi din funcţii şi din partid şi din servicii. Vlaicu se conformează, are ce face?!

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here