Vlaicu: “În spatele demersului ANI este mâna PSD-ului”

238

vlaicu (2)Şeful UNPR Gorj, Marius Vlaicu nu are de gând să renunţe la intenţia sa de a candida pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj, la alegerile locale de anul viitor, indiferent dacă Agenţia Naţională de Integritate(ANI) va reuşi sau nu să dovedească, la instanţă starea sa de incompatibilitate.

Vlaicu susţine că va contesta demersul ANI, de care a aflat doar din mass-media, mai ales că el consideră că în spatele acestuia se află reprezentanţi ai PSD din cadrul Ministerului Educaţiei.

Marius Vlaicu a fost declarat de ANI drept incompatibil deoarece “în perioada 10 iulie – 12 noiembrie 2009, deoarece a deţinut funcţia de consilier superior în cadrul Ministerului Educaţiei şi funcţia de administrator în cadrul societăţii comerciale SC Parc Industrial Gorj SA, încălcând, astfel, dispoziţiile art. 94, alin. (2), lit. c) din Legea nr. 161 din 19 aprilie 2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei”. Politicianul susţine însă că nu a prestat însă nici măcar un minut pentru Ministerul Educaţiei, că dacă făcea asta trebuia să fie înalt funcţionar public şi că nu a fost, de asemenea, remunerat pentru vreo activitate în cadrul acestei instituţii. Susţine doar că a primit un aviz de la PSD pentru a ocupa funcţia de secretar general la Ministerul Educaţiei dar lucrurile nu s-au mai materializat deoarece nu a fost acceptat nici de Ecaterina Andronescu, nici de Mihnea Costoiu.

Sesizarea la ANI, făcută de PSD?!

“Sunt mulţi pesedişti la Ministerul Educaţiei, oricum eu consider că este mâna PSD-ului în demersul ANI şi asta deoarece în declaraţia mea de interese nu apare nimic cum că aş fi avut vreo funcţie. Cineva care ştia a făcut o sesizare”, a declarat Vlaicu care speră să afle de la ANI ce a stat la baza anchetei lor. Vlaicu menţionează însă că dacă ANI va obţine câştig de cauză împotriva sa, deşi el nu se consideră nicio clipă vinovat, va candida în continuare menţionând că, timp ce trei ani, nu va accede într-o funcţie de demnitate publică. “Oricum nu mai vreau funcţie de prefect, de fapt nu vreau vreo funcţie de demnitate publică”, a menţionat Vlaicu care nu contestă faptul că a vrut funcţia lui Ion Florescu, de prefect al Gorjului, deoarece i s-ar fi promis asta de către liderii PSD. În final însă Vlaicu nu a primit nici funcţia de prefect, nici cea de secretar general la Ministerul Educaţiei, aceste două aspecte stând la baza plecării sale din rândul partidului.

Anamaria Stoica

Ce riscă Vlaicu

Conform dispoziţiilor art. 94, alin. 2), lit. c) din Legea nr. 161/2003, “funcţionarii publici nu pot deţine alte funcţii şi nu pot desfăşura alte activităţi remunerate sau neremunerate (…) în cadrul regiilor autonome, societăţilor comerciale ori în alte unităţi cu scop lucrativ, din sectorul public sau privat, în cadrul unei asociaţii familiale sau ca persoană fizică autorizată”. Persoana faţă de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică, cu excepţia celor electorale, pe o perioadă de trei ani.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here