Vlăduleanu demarează procedurile pentru recuperarea banilor încasaţi ilegal de salariaţii de la Bîlteni

133
????????????????????????????????????

Magistraţii Curţii de Apel Craiova au dat în luna iulie verdictul final în recursul intentat de Consiliul Local Bîlteni împotriva Instituţiei Prefectului – Judeţul Gorj, în dosarul primelor încasate ilegal anul trecut de zeci de salariaţi ai Primăriei Bîlteni. Acum, edilul comunei, Vasile Vlăduleanu, va demara procedurile prin intermediul consilierilor locali de recuperare a sumelor încasate necuvenit.

 

Judecătorii Curţii de Apel Craiova au respins ca nefondat, la termenul din luna iulie, recursul făcut de CL Bîlteni în procesul cu Prefectura Gorj, deschis la Tribunalul Gorj anul trecut, deoarece zeci de salariaţi ai Primăriei Bîlteni şi-au “tras” prime în primăvara lui 2016. Astfel, hotărârea a rămas una definitivă şi irevocabilă, drept pentru care 38 de salariaţi ai Primăriei şi ai fostului Serviciu de Gospodărie Comunală vor da înapoi sumele încasate necuvenit, cu dobânda aferentă. Actualul primar al comunei Bîlteni, Vasile Vlăduleanu, spune că se vor lua măsuri în perioada imediat următoare pentru recuperarea primelor încasate ilegal în primăvara anului trecut.

“Am primit de la CA Craiova hotărârea definitivă şi irevocabilă, dar trebuie să fac un alt pas înainte de a emite dispoziţia de recuperare a sumelor încasate ilegal. În viitoarea şedinţă de Consiliu Local trebuie să anulez cele două hotărâri emise atunci când au fost acordate primele, abia apoi fac pasul de emitere a dispoziţiilor de primar de recuperare a banilor la cei care sunt în cadrul Primăriei şi mai avem de lucru cu cei care au lucrat la Serviciul Public ce s-a desfiinţat şi nu mai avem cum să recuperăm banii. Pentru aceştia din urmă trebuie să merg în instanţă şi să se emită o decizie pentru executarea acestora prin punerea de popriri pentru cei care sunt angajaţi ori prin altfel de executare în vederea recuperării prejudiciului”, a declarat edilul Vlăduleanu.

O primă hotărâre emisă de Tribunalul Gorj în favoarea Instituţiei Prefectului, care a decretat ca fiind ilegale sporurile atribuite de Consiliul Local Bîlteni în primăvara lui 2016 pentru câţiva zeci de angajaţi, a fost dată chiar în noiembrie anul trecut, la cea de-a treia înfăţişare în procesul dintre Prefectura Gorj şi CL Bîlteni. Acum, după ce hotărârea judecătorească a devenit una definitivă şi irevocabilă la finalul procesului de la CA Craiova, cei 25 de angajaţi ai Primăriei Bîlteni vor trebui să dea înapoi suma totală de 37.500 de lei, iar alţi 13 salariaţi ai fostului Serviciu de Gospodărie Comunală trebuie să înapoieze câte 1.000 de lei fiecare. Consiliul Local Bîlteni a depus recursul la Curtea de Apel Craiova împotriva primei decizii date de magistraţii Tribunalului Gorj, la sfârşitul lunii ianuarie anul curent.
Izabella Molnar

 

6 COMENTARII

  1. Acest om este un nemernic, deci cred ca nu va puteti imagina cat fura, pentru orice cere spaga, in afara de faptul ca e un mare mincinos !un spagar DNA ar trebui sa verificii ce face acest om sa il opreasca din furat

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here