Visul frumos s-a terminat! Craiova, învinsă de experienţa CFR-ului

496

Actuala echipă a Universităţii Craiova nu a putut să le ofere fanilor cea mai mare bucurie. După aproape trei decenii de la ultimul titlu, Ştiinţa a arătat că mai are de parcurs anumite etape până să devină o echipă matură, capabilă să ia campionatul. Bineînţeles, am putea spune că a fost un sezon atipic, iar oltenii au fost scoşi din ritm de ultimele evenimente.
În orice caz, în meciul de la Craiova, CFR s-a impus meritat şi a cucerit al şaselea titlu de campioană a României, ultimele trei consecutive. Dan Nistor a deschis scorul rapid pentru gazde, printr-un şut de zile mari (10), dar Vinicius a egalat, până în pauză, cu o lovitură de cap, marcă înregistrată (36). Craiova a mai avut alte două mari oportunităţi în prima repriză, prin Nistor şi Bărbuţi, dar şi Pigliacelli a avut o intervenţie providenţială la Rondon.
Partea a doua a arătat că Universitatea rămâne o echipă fragilă în centrul defensivei, de unde au venit ambele goluri ale ardelenilor. Boli a punctat primul după o nesincronizare între Acka şi Cosic (56). Apoi, Cosic l-a faultat pe Vinicius în careu, deşi brazilianul părea în poziţie afară din joc, iar Haţegan a arătat punctul cu var. Penaltiul a fost transformat de Deac (77). Craiova a încercat în zadar să reintre în meci, iar fanaticii suporteri olteni trebuie să mai aştepte după un nou titlu. Ultimul a fost cucerit în 1991.
Părerile au fost împărţite în tabăra Craiovei după meci. Anumiţi reprezentanţi ai ,,leilor” au recunoscut că feroviarii meritau titlul, alţii nu. „Din punctul meu de vedere, nu, nu merită să fie campioni! Dar asta este viața. Am văzut că au și foarte mulți oameni influenți la echipă, politicieni și mai știu eu ce. Ei au avut în plus față de noi meciurile cu Botoșani și FCSB, care au fost amicale. Probabil au avut și experiența de partea lor. Numai finala Cupei se joacă așa, dacă e egal să se meargă în prelungiri. Așa țară, așa Federație! Sunt foarte trist, îmi pare nespus de rău pentru miile de suporteri care au crezut în noi. Din păcate, i-am dezamăgit. Trebuie să mergem mai departe și să luptăm pentru a ajunge din nou aici“, a declarat Dan Nistor. „Asta e, nu avem ce să facem. Ne doare, dar trebuie să ne gândim ce facem pentru ediția care vine. Pentru campionatul viitor încercăm să ne luăm toate măsurile ca să fim mai constanți, să câștigăm titlul. Nu vreau să fac o analiză a jocului. Ei au fost mai buni decât noi. S-a simțit lipsa lui Bancu, e un jucător important pentru noi. Păcat, pentru că la 1-0 ar fi fost bine să exploatăm mai bine jocul“, a spus Sorin Cârțu, preşedintele juveţilor. „Punctul forte al lor sunt fazele fixe. Am luat gol când nu trebuia. E o echipă cu experiență. Al doilea gol ne-a tăiat picioarele. E greu să joci împotriva lor, gândiți-vă că Sevilla a scos-o din Europa League cu două remize. Trebuie să mulțumim băieților că am ajuns până la ultimul meci. După ce-am luat golul de 1-1, am avut frică și s-a văzut că nu suntem obișnuiți să jucăm mental anumite meciuri. Nu am mai jucat pe jos, am aruncat mingea sus. Nu ăsta e modul nostru de joc. Vă zic sincer, al doilea gol ne-a tăiat! E dezamăgire mare, dar ce-am făcut până acum e mare lucru. Trebuie să ținem capul sus. Vedem anul viitor ce se va întâmpla“, a declarat antrenorul gazdelor, Cristiano Bergodi. „Este foarte dureros, eram cea mai bună echipă din campionat, am jucat şase meciuri formidabile, păcat că a venit pauza asta şi ne-a dat peste cap şi astăzi (n.r. – luni) nu am fost cum trebuie. Am visat frumos, pentru că eram o echipă bună, o echipă în formă şi nu ne gândeam… Niciun om, nici în afara stadionului nu se gândea că azi o să pierdem, mai ales acasă, dar felicit CFR-ul că a fost azi mai în formă ca noi”, a adăugat căpitanul din acest meci, Alex Mateiu. Universitatea Craiova va juca, şi în următorul sezon, în preliminariile Europa League.
Cătălin Pasăre

Universitatea Craiova – CFR Cluj: 1-3 (1-1)
Craiova: Pigliacelli – Vlădoiu, Cosic, Acka, Vătăjelu – Nistor, Mateiu (’75, Ivanov), Cicâldău – Bărbuț (’59, Ivan), Koljic, Mihăilă (’75, Baiaram). Antrenor: Cristiano Bergodi.
CFR: Arlauskis – Burcă, Vinicius, Boli, Camora – Itu (’65, Costache), Bordeianu (’85, Aurelio), Deac – Omrani (’85, Pereira), Rondon (’65, Hoban), Joca (‘7, Chipciu). Antrenor: Dan Petrescu.
Cartonașe galbene: Nistor ’58, Cosic ’75 / Chipciu ’41, Pereira ’90+1.
Au arbitrat: Ovidiu Hațegan – Octavian Șovre, Vasile Marinescu; Radu Petrescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here