Vineri se stabilesc operatorii de calculator pentru alegerile locale

1477

Autoritatea Electorală Permanentă a anunțat că, vineri, va avea loc, la sediul instituţiei, în şedinţă publică, tragerea la sorţi a operatorilor de calculator ai birourilor electorale ale secţiilor de votare din ţară pentru alegerile din 27 septembrie.
Începând cu alegerile din 2016 a devenit funcţional Sistemul Informatic de Monitorizare a Prezenţei la Vot şi de Prevenire a Votului Ilegal (SIMPV). În acest sens, în toate secţiile de votare există cel puţin un operator de calculator care verifică în sistem datele referitoare la fiecare alegător în parte.
Potrivit legislaţiei electorale în vigoare, operatorii de calculator ai birourilor electorale ale secţiilor de votare sunt desemnaţi, prin decizie a Autorităţii Electorale Permanente, pe baza tragerilor succesive la sorţi dintre persoanele declarate admise ca urmare a examinării, în ordinea punctajului obţinut la examinare sau a punctajului obţinut ca urmare a evaluării activităţii anterioare, după caz.
Operatorii de calculator traşi la sorţi pot fi repartizaţi pe secţii de votare sau pe centre de votare, după caz, ordinea de prioritate la desemnarea acestora fiind următoarea: a) persoanele care au domiciliul în localitatea respectivă; b) persoanele care au reşedinţa în localitatea respectivă; c) persoanele care au solicitat desemnarea în localitatea respectivă. Rezultatele tragerii la sorţi vor fi aduse la cunoştinţă publică prin afişare pe site-ul AEP.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here