Vine primăvara? Vezi prognoza meteo până la 9 martie !

345

În cea mai mare parte a intervalului de referinţă, valorile termice se vor situa peste cele climatologic normale pentru sfârşitul lunii februarie şi prima decadă de martie.
OLTENIA În cea mai mare parte a intervalului de referinţă, valorile de temperatură se vor situa peste mediile multianuale specifice perioadei din an, astfel că ziua vor fi în medie 9 la 12 grade, iar noaptea 1 la 4 grade. Doar în primele zile (24 – 26 februarie) se vor înregistra temperaturi apropiate de cele obişnuite pentru data din calendar, astfel că, în medie, maximele vor fi 5…7 grade, iar minimele de -1…1 grad. Vor fi ploi slabe, cu caracter local în prima zi, apoi probabilitatea de ploaie va creşte, din nou, după data de 3 martie.
LA MUNTE În primele zile ale intervalului se vor înregistra temperaturi apropiate de normalul climatologic al perioadei. Astfel, media maximelor se va situa în ecartul 0…3 grade, iar a minimelor între -6 şi -4 grade. Pentru restul intervalului sunt de aşteptat valori ziua în medie de 3…5 grade şi temperaturi minime în creștere, dar încă sub pragul de îngheţ, -4 la -2 grade, reprezentând un regim peste cel mediu multianual. Probabilitatea pentru precipitaţii slabe, mixte, va fi mai mare în prima zi şi din nou după data de 3 martie. (Sursa: ANM )

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here