Vindea în mod ilegal pungi de cafea

177

targ auto (2)De la începutul acestui an, acţionând pe linia prevenirii şi combaterii actelor ilicite de comerţ, poliţiştii au identificat peste 1.000 de persoane sau agenţi economici care nu respectau prevederile legale în vigoare.

 

Pe lângă faptul că cei în cauză au fost sancţionaţi contravenţional, poliţiştii gorjeni au dispus şi măsura complementară a confiscării mărfurilor.

 

 

politisti comunitariO astfel de persoană, sancţionată de poliţişti pentru acte ilicite de comerţ, a fost depistată duminică, 8 mai, în târgul auto din strada Ciocârlău din municipiul Târgu-Jiu. Bărbatul, în vârstă de 33 de ani, din municipiul Petroşani, judeţul Hunedoara, oferea spre comercializare mai multe pungi cu cafea, fără a respecta prevederile legale. Poliţiştii l-au sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1.000 de lei, conform prevederilor Legii nr. 12/1990, republicată, şi, de asemenea, au dispus confiscarea celor patru kilograme de cafea.

Conform repezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj, vânzarea ambulantă a oricăror mărfuri în alte locuri decât cele autorizate, efectuarea de acte sau fapte de comerţ cu bunuri a căror provenienţă nu poate fi dovedită, în condiţiile legii, expunerea spre vânzare sau vânzarea de mărfuri sau orice alte produse fără specificarea termenului de valabilitate ori cu termenul de valabilitate expirat, sunt doar câteva dintre faptele care, conform prevederilor Legii nr. 12/1990, republicată, privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, reprezintă activităţi comerciale ilicite şi atrag răspunderea contravenţională a celor care le efectuează.

Izabella Molnar

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here