Vin tot mai mulţi angajaţi ai CEO la protestele din centrul municipiului Târgu-Jiu! – Filmări şi poze din cariere şi termocentrale, trimise la Guvern şi Parlament!

4372

Încă trei sindicate din CEO protestează în centrul municipiului!

Lupta angajaţilor Complexului Energetic Oltenia pentru reducerea vârstei de pensionare continuă cu a 17-a săptămână de proteste. De astăzi însă, alte trei organizații sindicale, prin liderii lor, li s-au alăturat angajaților protestatari. Este vorba despre sindicatele de la Craiova II, Renaşterea Jilţ Sus şi Işalniţa.
,,Așteptăm și celelalte sindicate să vină alături de noi și să susținem împreună PLX 75/2021, Proiect de Lege ce impune încadrarea în Condiții Speciale de Muncă a lucrătorilor din C.E. OLTENIA!!! Doar împreună putem obține un drept comun. Unitate!”, a fost mesajul unui angajat CEO, protestatar în Piața Prefecturii Gorj.

Condiţii inumane de muncă
Pe de altă parte, pentru a arăta exact cu ce se confruntă angajații din carierele şi termocentralele Complexului Energetic Oltenia, angajații au trimis Guvernului şi parlamentarilor imaginea locurilor lor de muncă: nu lipsesc pozele şi video–urile de la drumul acces în cariere, cabina unui excavator căzută cu un om înăuntru şi până la benzile care transportă cărbunele, prinse cu scoabe.
„Le-am prezentat miniștrilor Energiei şi al Muncii, parlamentarilor filmările din cariere și termocentrale. Veţi vedea un panou electric care a ars în timpul funcţionării, punând viaţa angajaților în pericol, noroiul din drumurile de acces în cariere, cabina de comandă a unui excavator care s-a prăbușit cu un om înăuntru, la cariera Jilţ Sud, benzile prinse cu scoabe, nămolul din circuitele de benzi.
Toate acestea pentru a se vedea crunta realitate a condițiilor noastre de muncă. Pentru asta continuăm a 17-a săptămână de protest, pentru ca cei care ne conduc să realizeze că trebuie să ne recunoască aceste condiții speciale de muncă şi de ce este nevoie de reducerea vârstei de pensionare. Ne-au murit zeci de colegi în aceste condiții, fără să mai apuce pensia…”, a declarat unul dintre angajaţii protestatari din CEO, Vasile Tivig.
M.C.H.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here