Vîlceanu se plânge de birocrație

1372

Ministrul Fondurilor Europene, Dan Vîlceanu, se plânge de birocraţia cu care se confruntă cei care întocmesc proiecte pe fonduri europene. „Birocraţia este făcută de sistemul românesc, nu de Comisia Europeană. (…) Nu trebuie să aducem firme din Polonia, nici politicieni, trebuie pur şi simplu să mergi pe un model verificat care ai văzut că dă rezultate. Noi ne-am făcut lucrurile astea”, afirmă ministrul Vîlceanu, care dă vina pe „sistem”, fără a vorbi însă despre soluții.
Gorjeanul Dan Vîlceanu afirmă că birocraţia „nu e ceva nou, numai legat de fonduri europene”, ci este specifică şi altor domenii în România.
„Nu e legat strict de bani europeni, aşa ştim noi să facem lucrurile, aşa funcţionează statul român. A funcţionat, cel puţin”, adaugă ministrul.
Liderul PNL Gorj a adus în discuție și decalajele în ceea ce priveşte dezvoltarea între unele zone ale României şi altele. Nimeni nu a „pompat” fonduri în unele zone în detrimentul altora, spune Vîlceanu, menționând că „e vorba strict de preocupare”, unele autorități fiind mult mai interesate de atragerea fondurilor europene.
„Dacă vă uitaţi la ADR-uri (Agenţiile pentru Dezvoltare Regională – n.r.), ADR Nord-Vest este campion. Nu e vorba de pompat (bani – n.r.), ei au venit cu proiecte, au avut o preocupare să aducă bani europeni faţă de alte zone. Nu e vorba de specialişti, e vorba strict de preocupare. După atâţia ani de fonduri europene, că totuşi au trecut ceva ani… este strict din punctul meu de vedere, problema de apetenţă a autorităţilor locale din anumite zone ale ţării să facă proiecte pe fonduri europene”, a explicat ministrul Fondurilor Europene.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here