Vilă executată la Albeni, pentru 3500 de lei! Proprietarii acuză executorul de abuz

3459

Doi soți, din comuna Albeni, s-au trezit cu un executor judecătoresc peste ei în locuință, asta cu două săptămâni în urmă, Gheorghe Dăianu de la Novaci, însoțit de doi polițiști, motivând că deține o sentință definitivă de executare a imobilului pentru o sumă datorată de aproape 1000 de euro. Persoanele cu vârste de peste 60 de ani fiecare susțin că s-au speriat de intervenția executorului, mai ales că acțiunea s-ar fi făcut cu barosul, adică s-a folosit această unealtă pentru a se sparge lacătul de la porțile locuinței. Proprietarii susțin că au rămas sub cerul liber, după ce executorul a pus sigiliu pe locuința celor doi. Bătrânii au intervenit la instanță solicitând, prin ordonanță președințială, suspendarea executării, proces aflat pe rol la momentul intrării executorului pe proprietate.

Grancea Furmuzache și soția sa Maria, bărbatul de 66 de ani și femeia de 63, ambii suferind de boli cardiace, au fost surprinși neplăcut, la începutul acestei luni, de intervenția în forță a executorului judecătoresc Dăianu, cunoscut pentru astfel de acțiuni abuzive, pe proprietatea lor. Cei doi aveau un dosar la Judecătoria Târgu-Cărbunești prin care cereau suspendarea executării silite, dar Dăianu nu a mai așteptat sentința judecătorului că a decis să intervină pe proprietate pentru a pune sigiliu pe casa celor doi soți.
De fapt, vila cu etaj ar trebui vândută pentru ca o sumă de aproape o mie de euro să revină fostului cuscru al lui Grancea Furmuzache. În fapt, copii celor două familii au fost căsătoriți cu un deceniu în urmă, iar familia Furmuzache i-a donat fiului lor locuința, acum executată, din Albeni, cu clauză de întreținere.
Cei doi soți au divorțat, soția tânărului s-a recăsătorit în Irlanda, dar părinții tânărului au spart actul de donație, redevenind proprietarii casei. Fostul socru al băiatului celor doi sexagenari din Albeni a pretins însă fostului ginere cheltuieli de judecată în cuantum de aproape o mie de euro. Tânărul nu i-a restituit banii, motiv pentru care fostul socru a apelat la instanță, ajungând la executor.

Dreptate cu trei zile înainte de Paște!
,,Deși suntem proprietarii casei din Albeni, pe care am donat-o, inițial, fiului apoi am revenit asupra deciziei, fapt stabilit prin hotărâre judecătorească, ne-am trezit cu executorul peste noi în locuință, acesta punându-ne sigiliu pe casă. Tot executorul, alături de fostul cuscru, mi-a spart cu un baros lacătul de pe poarta mare a locuinței, asta în prezența martorilor.
Dacă ei aveau o problemă trebuia să o aibă cu fiul meu, care este plecat de acasă de mult timp, nici noi ca părinți neștiind nimic de el. Nu mi se pare normal ca eu și soția mea, ambii bolnavi, să trecem prin această sperietură. Am sesizat la instanța de judecată din Târgu-Cărbunești cele întâmplate și aștept ca instanța să ne facă dreptate pe 24 aprilie. Sper să putem rupe sigiliul de pe casă, deoarece eu și soția mea nu avem unde locui”, a declarat Grancea Furmuzache.
Cei doi soți dorm, în prezent, în vecini, spun aceștia, asta deoarece nu mai au acces la locuință, urmare a executării.Cotidianul Gorjeanul a mai relatat, în ultimele luni, despre executările abuzive ale executorului Dăianu, în toate cazurile acesta fiind acuzat că nu respectă legea și face executări în formă pentru sume foarte mici.
ANAMARIA STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here