VIDEO: Protest cu mesaje dure, la Palatul Justiției din Târgu-Jiu, făcut de un septuagenar: ,,M..E magistrați corupți, depravați”!

812

,,Cuib de criminali, tâlhari, trădători de neam” și ,,M..E magistrați corupți, depravați”! sunt mesajele scrise pe o vestă albă purtată de un septuagenar din comuna Bâlteni, care a inițiat un protest spontan, miercuri, în fața Palatului Justiției din Târgu-Jiu. Pensionarul susține că protestează, deoarece justiția nu e dreaptă, acesta judecându-se timp de 18 ani la instanțele din Gorj și Dolj, fără succes, pentru a anula un titlu de proprietate. Localnicul din satul Moi, comuna Bâlteni, susține că atât el, cât și alte nouă familii sunt afectați de acest act dat cu stânga de autoritățile locale, un drum de servitute fiind îngrădit de deținătorul drepturilor pe acest titlu eliberat în anul 1999.

Vulpe Filimon este pensionar din minerit, acesta lucrând timp de 40 de ani la Intreprinderea de Montaj Utilaje Miniere din Rovinari, închisă în ultimii ani. Are 70 de ani, iar 18 și i-a petrecut prin judecătorii, tribunale și la Curtea de Apel Craiova pentru a anula un titlu de proprietate care l-a făcut stăpân pe un vecin chiar pe drumul de servitute.
Pensionarul a câștigat în 2010 la Judecătoria Horezu procesul pe fond, cerând strămutarea cauzei de la Târgu-Jiu, dar și la Tribunalul Vâlcea, obținând parțial câștig de cauză.

De altfel, Judecătoria Horezu dispune ,,reînființarea drumului comunal”, iar la Vâlcea se pierde acest aspect.În perioada 2001-2010 pensionarul s-a judecat la Judecătoria Târgu-Jiu, Judecătoria Horezu, Tribunalul Gorj și Tribunalul Vâlcea.
Pentru că terenul în cauză a fost vândut de trei ori, reclamantul a trebuit să deschidă proces fiecăruia dintre proprietari, judecându-se cu aceștia în perioada 2010-2018, pe latură civilă. Din 2018, a deschis proces și în contencios administrativ la Tribunalul Gorj pentru drumul Cocorului, inclus în patrimoniul comunei Bâlteni. Tribunalul Gorj i-a respins cauza, dosarul mutându-se în recurs la Curtea de Apel Craiova, unde acesta a cerut strămutarea cauzei.
,,Am decis să inițiez acest protest, deoarece instanțele din Gorj și Craiova, în opinia mea, sunt corupte. Vreau să trag un semnal de alarmă în privința corupției endemice din justiție, cerând, totodată, Inspecției Judiciare cercetarea acestor judecători, la fața locului.
Să nu uităm că Gorjul și Vâlcea sunt aproape de Caracal…”, a spus pensionarul în timpul protestului. Septuagenarul a anunțat că intenționează să-și ducă protestul până la Ministerul Justiției, dacă strămutarea cerută de el la Înalta Curtea va fi respinsă. În opinia lui Vulpe Filimon sistemul corupt din Gorj i-ar fi omorât atât pe Cosmin Cristea Rostogolea, spânzurat în Penitenciarul Târgu-Jiu cu câteva luni în urmă pentru presupusa violare a criminalei Martins, și pe Marcel Țundrea, decedat după ce a ispășit o detenție pentru o crimă pe care nu a înfăptuit-o.
A. STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here