VIDEO: Primarul Emilian Rusu a organizat Ziua Națională la Dănești chiar și fără buget

1688

Edilul liberal al comunei Dănești, Emilian Rusu, a organizat, duminică, Ziua Națională în fața primăriei, depunând o coroană de flori la monumentul din fața instituției publice, dar și servind participanții cu câte o porție de fasole cu cârnați, murături, vin și țuică fiartă. Asta, fără a avea un buget aprobat pentru manifestări. În ciuda lipsei fondurilor publice, manifestarea a fost de nota zece chiar și fotbaliștii comunei, reîntorși victorioși de la un meci de la Polovragi servind cu plăcere bucatele aburinde.

În comuna Dănești, manifestările au început la ora 14.00, asta deoarece la biserica din centrul comunei s-a oficiat o slujbă de înmormântare pentru un domn învățător foarte cunoscut și apreciat de comunitate.
Abia apoi s-a depus o coroană de flori la monumentul eroilor din centrul localității, iar participanții la manifestări, în frunte cu primarul Rusu, au încins hora unirii.
Nu înainte ca edilul să le promită tuturor că anul viitor manifestările de 1 Decembrie vor fi și mai frumoase.
Cetățenii au fost invitați apoi la o porție tradițională de fasole la ceaun, preparatul fiind luat abia atunci de pe foc.
Într-un alt vas a fost pregătită țuica fiartă care a încălzit participanții înfrigurați, dar și vin fiert.


La finalul mesei, participanții au fost serviți cu cozonac.La eveniment au dat o mână de ajutor și au oferit sprijin financiar atât consilierii PNL, cât și reprezentanții Ligii Pensionarilor Dănești.
Mai mulți cetățeni de bine și primarul Emilian Rusu au oferit, de asemenea, suportul necesar ca participanții să se bucure de un frumos 1 Decembrie, în comuna Dănești.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here