Video: La Peștișani apa la robinete e când maro, când galbenă! Barajul de la Clocotiș are aceeași culoare, iar starea de alertă se menține

1475

Localnicii din Peștișani se plâng de calitatea extrem de proastă a apei, și asta, mai ales în ultimele zile, când rețeaua a fost afectată, iar la robinete a curs apă maro. De altfel, a fost viitură pe râul Bistrița, iar apa din barajul de la Clocotiș e la fel de tulbure. În continuare, apa este mare, plouă la munte și de pe versanți se adună mizerie. Apa localității este gestionată de Aparegio, spune primarul Cosmin Pigui cu mențiunea că acestea sunt condițiile, neexistând o instalație capabilă să filtreze toată apa care ajunge la populație.

Gospodăriile din Peștișani sunt afectate de apa maronie care le curge localnicilor la robinete. Cetățenii au înțeles însă că apa vine colorată de la viitura din ultimele zile, dar și că apa o să fie tulbure până când se decantează în lacul de acumulare de la munte. O parte au dat însă vina pe Aparegio, care gestionează apa, alții pe stația de tratare a apei din comună care nu a funcționat niciodată.
De altfel, stația a fost realizată de ACH, ACH a predat-o primăriei, cu toate dotările, dar, din păcate, nimeni nu a putut să o pună în funcțiune pentru binele comunității. În ultimii zece ani, din stație s-a mai luat câte o bucățică, de amintire evident, deoarece lipsurile nu au fost nici cercetate și nici catalogate drept furt.
Acum localnicilor din Peștișani nu le mai rămâne decât să aștepte, pentru că apa nu devine incoloră peste noapte, iar starea de alertă se menține, mai mulți cetățeni pierzându-și, în timpul viiturii, animale și mașini, iar autoritățile, punți și podețe, iar debitul râului nici că scade.

E de așteptat
Primarul comunei, Cosmin Pigui, a declarat că apa nu poate curge limpede la robinete atâta timp cât au fost viituri, iar apa din barajul de la Clocotiș este maro. ,,În continuare apa este mare, plouă la munte și de pe versanți se adună mizerie. Dacă apa în lacul de acumulare este tulbure, nu poate fi curată la robinet. Apa nu mai ține de primărie oricum, ci de Aparegio, dar nici cei de acolo nu au ce face”, a spus edilul local.

De altfel, la Runcu, apa este oprită șase luni pe an pentru că au o captare pe râu și la cea mai mică ploaie, apa vine la robinete galbenă ori maro.
,,Singura posibilitate pentru Peștișani ar fi ca apa să fie oprită de Aparegio până se decantează”, a mai completat Pigui, considerând că situația de acum este una excepțională.
A.STOICA

1 COMENTARIU

  1. La Ciuperceni nu e apa de loc de cateva zile desi nu au fost probleme nici cu inundatii nici cu seceta. Probleme sunt doar intre primarul Taloi si viceprimarul Popescu Pantelie ( cunoscut in comuna sub porecla Trasnaie) care se cearta pe voturi pt alegerile care vor urma desi sunt amandoi pnl-isti. Nici unul dintre cei doi nu ia vreo masura pt remedierea problemei. Ar trebui ca ziarul Gorjeanul sa faca o ancheta jurnalistica despre situatia de la Ciuperceni…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here