VIDEO: Dosar penal pentru aparținătorii celor două pensionare din Fărcășești ,,netransportabile”, surprinse la cumpărături!

2138

Fiica Ecaterinei Alexandrescu, de 69 de ani, din Fărcășești și nepotul Auricăi Cătălui, de 91 de ani, ambele solicitante de urnă mobilă dar sănătoase încât să se deplaseze câțiva kilometri dus întors la cumpărături în sat, s-au ales, ieri, cu dosar penal. Asta după ce Gorjeanul a relatat că ambele femei nici nu știau că solicitaseră urnă mobilă, reprezentanții secției 214 din Peșteana de Jos acceptându-le cererile de urnă mobilă, în baza actelor medicale anexate la solicitările semnate în fals. Consilieri PSD din Fărcășești le-au filmat pe cele două femei în sat, acestea spunând că nu au cerut urnă mobilă, aleșii învinuind primarul PNL al comunei că ar fi transmis în secție opt cereri de urnă mobilă prin reprezentantul liberal. În cauză, s-ar fi consemnat într-un proces verbal că reprezentantul PNL nu a primit cererile de la aparținător. Edilul a negat acuzele și a dat vina pe membrii familiilor bătrânelor și pe medicul de familie din comună.

,,La data de 24 noiembrie a.c., ca urmare a articolelor apărute în mass-media locală, polițiști din cadrul Poliției Orașului Rovinari s-au sesizat cu privire la săvârșirea infracțiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată constând în aceea că o femeie, de 69 de ani, din comuna Fărcășești, în calitate de fiică a unei femei, în vârstă de 87 de ani, din aceeași localitate, a depus, în seara zilei de 23 noiembrie a.c., o cerere scrisă de solicitare a urnei speciale, la secția nr. 214, Peșteana de Jos, pe care a și semnat-o în numele mamei sale.

Tot cu privire la aceeași infracțiune se efectuează cercetări și față de un bărbat, de 36 de ani, din comuna Fărcășești, care, în calitate de nepot al unei femei, de 91 de ani, din aceeași localitate, a depus, de asemenea, la aceeași secție o cerere scrisă de solicitare a urnei mobile pe care a și semnat-o în numele bunicii sale”, a comunicat IPJ Gorj. De altfel, ca urmare a celor 2 cereri depuse de aparținători, titularii cererilor și-au exercitat dreptul de vot prin intermediul urnei speciale, lucru relevat de Gorjeanul prin intermediul unei filmări, doi reprezentanți din secție și șeful de post din Fărcășești s-au deplasat la cele două bătrâne pentru ca acestea să voteze. ,,În cauză se continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg-Jiu”, a mai comunicat IPJ Gorj. Șeful Poliției Rovinari și un procuror s-au deplasat, ieri, la Fărcășești și au luat declarații în această cauză, întocmind un dosar penal pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here