Viceprimarul PSD din Turburea i-a dat replica colegului Bârcă: “Mă acuză incorect, deoarece îi este teamă că voi candida la fotoliul de primar”

525

Ancheta procurorului de la Parchetul Cărbuneşti, de miercuri, de la Poliţia Turburea, legată de pietruirea drumurilor comunale din această localitate, a scos în evidenţă conflictul existent între primarul Bârcă, edil PSD, şi viceprimarul social-democrat de aici, Constantin Daju. După ce primarul l-a acuzat de reclamaţia care stă la baza acestui dosar pe colegul său de partid, Daju a ţinut să facă precizări în acest sens şi să explice care este mărul discordiei dintre cei doi, subliniind că nu se face vinovat de acuzele care i se aduc. Daju susţine că Bârcă îl acuză pe nedrept, deoarece se teme că el va fi susţinut de PSD, în 2016, pentru fotoliul de primar. Vicele spune însă că niciodată nu şi-a manifestat dorinţa de a candida împotriva lui Bârcă pentru Primăria Turburea.

Deveniţi colegi de partid, la finalul anului trecut, Ion Bârcă şi Constantin Daju, primar şi viceprimar, s-au înţeles ca şoarecele cu pisica. Edilul a ajuns să-l acuze pe vicele PSD că-l sapă, făcându-i fel de fel de sesizări la organele de anchetă, în timp ce Daju spune contrariul, dar îl acuză pe Bârcă că ar fi un tip conflictual care nu s-a înţeles cu niciunul dintre cei trei viceprimari cu care a făcut echipă în mandatele sale. Viceprimarul spune că Bârcă agreează cearta şi îi place să deţină controlul, nefăcând echipă, cum ar trebui, cu cel numit de CL. “Bârcă a transformat primăria într-un SRL de familie”, acuză Daju, care spune că primarul este singurul care poate îngropa securea războiului dintre ei, dar că nu vrea asta. “Primarul s-a pronunţat pe mai multe căi, inclusiv în şedinţele de CL, spunând că va face tot posibilul să mă dea jos din funcţia de viceprimar”, a declarat Daju.

Vicele nu bănuieşte cine a făcut reclamaţia la Parchet!
Viceprimarul, arătat cu degetul de primar, în legătură cu reclamaţia legată de plombarea uliţelor din comună spune că, nu ştie cine a sesizat aceste nereguli, dar menţionează că sunt mulţi nemulţumiţi de investiţia în cauză, printre care se află şi el. “În ciuda acuzaţiei care mi s-a adus de către primarul Bârcă, cum că eu aş fi în spatele sesizării ajunse la Parchetul Cărbuneşti, legat de pietruirea drumurilor comunale, precizez că eu nu am niciun amestec, întrucât nu deţineam informaţii concrete despre această lucrare, asta deoarece nu am făcut parte nici din comisia de licitaţie şi nici din cea de recepţie şi nici nu puteam afla amănunte, deoarece în primărie edilul are propria echipă cu care lucrează cu uşile închise, într-o secretomanie totală. Toate actele sunt sub cheie în biroul primarului, iar eu nu aveam şi nici nu am acces spre acestea”, spune Daju.
“Referitor la conflictul dintre mine şi primar, acesta este creat special de către Ion Bârcă, deoarece eu am deranjat descoperind unele ilegalităţi legate de un proces al primăriei pentru sporul de dificultate, de 50%. Mai precis, eu am descoperit că juristul primăriei l-a reprezentat în acest proces, deschis de comisia agricolă locală de fond funciar, din care face parte şi primarul, atât pe Bârcă, cât şi comuna, dar şi Consiliul Local. Asta deşi, eu am fost desemnat de CL să reprezint acest organism în litigiile care sunt pe rol. Odată cu descoperirea acestei ilegalităţi eu am făcut recurs în anulare, cerând ca sentinţa favorabilă dată comisiei şi primarului să fie anulată. Acest lucru evident că mi-a atras antipatia lui Bârcă şi a colegilor mei, mai mult primarul trecându-mă absent nemotivat la serviciu în zilele în care am fost împreună la instanţa de judecată în legătură cu acest proces”, a completat viceprimarul.

Şoferul şi asistenta socială, în comisia agricolă a Primăriei Turburea
În acest context, Daju dezvăluie că această comisie care aprobă acordarea titlurilor de proprietate pentru cetăţenii comunei este formată din persoane care nu au vreo legătură cu acest domeniu. În comisie, pe lângă inginerii agricoli care au legitimitate să fie în acest organism se află unii salariaţi ai primăriei care sunt pe lângă problemele care se pun pe tapet aici. “Primarul este supărat, deoarece prin intervenţiile mele la instanţă pot să opresc acordarea acestui spor pentru edil şi membrii comisiei respective, membrii care nu ar avea ce căuta în acest organism. Spun asta, deoarece şoferul primarului este membru în comisia locală de fond funciar, dar şi asistenta socială a primăriei, precum consilierul de la Evidenţa Populaţiei. S-ar pierde pentru respectivii cinci miliarde de lei vechi, care sunt din banii contribuabililor, dar se doreşte, de cei 12, să ajungă în buzunarul lor”, mai spune viceprimarul PSD. Daju menţionează, de asemenea, că primarul nu ar avea ce căuta în acest proces, deoarece ocupă o funcţie de demnitate publică.

Daju: “Primarul m-a reclamat la Parchet!”
Vicele spune, de asemenea, că primarul i-a făcut sesizări pe vremea când avea o firmă de construcţii şi avea lucrări cu ea pentru Primăria Turburea. “Lucrările de care m-a acuzat şi văd că încă mă acuză, s-au făcut în urmă cu 7-8 ani, dar au fost verificate de organele de control şi nu s-a găsit nimic în neregulă. Evident că sesizările au fost făcute de Ion Bârcă care strigă acum hoţii la adresa mea”, a completat vicele.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here