Verdict pentru angajații AJOFM, acuzați de fraudă informatică

202

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Motru au dispus măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile în cazul celor cinci foşti şi actuali funcţionari din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj. “Din probatoriul administrat în dosar a reieşit faptul că în perioada 2002 – 2012, suspecţii au întocmit în fals un număr de 140 de dosare de şomaj, în scopul de a obţine beneficii materiale pentru sine şi pentru alţii, prejudiciind bugetul asigurărilor de şomaj cu suma de 473.000 lei“, se arată într-un comunicat al Poliţiei Gorj.

Fostul director executiv al instituției, Ion Târlea și patru consilieri superiori sunt acuzați de fraudă informatică, fals informatic şi abuz în serviciu. Faptele ar fi fost descoperite după ce Damian Horcea, fostul şef al biroului AJOFM Târgu-Jiu, s-a sinucis, în anul 2012.

Conform anchetarilor, o parte dintre beneficiarii dosarelor fictive sunt persoane care au fost pur şi simple inventate, pentru că nu există Codul Numeric Personal al acestora, iar alţi beneficiarii nu au primit vreodată drepturile băneşti. (A.C.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here