Vândută la licitaţie pentru recuperarea datoriilor / Pensiunea afaceristului Firiza rămâne şi fără dotările interioare

1970

După ce la finele lunii septembrie, Pensiunea şi Restaurantul Antique din centrul municipiului Târgu-Jiu au fost scoase la licitaţie publică de către Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice (AJFP) Gorj fiind vândute contra unei sume de aproape 2 milioane de lei, peste două săptămâni bunurile mobile din incinta locaţiei vor fi şi acestea vândute. Motivul acestor licitaţii este că societatea care deţinea Pensiunea Antique, SC Deltasoft SRL, înregistrează mari datorii la bugetul statului.

Vântul falimentului bate de o bună perioadă de timp prin conturile afaceristului gorjean Ion Firiza. Societatea controlată de acesta, SC Deltasoft SRL a fost executată silit, Fiscul din Gorj scoţând la licitaţie publică atât spaţiile administrative ale societăţii din strada Gheorghe Doja, precum şi Pensiunea şi Restaurantul Antique de pe Bulevardul Constantin Brâncuşi.
antique (4)O licitaţie în acest sens a fost organizată în data de 22 septembrie, când AJFP Gorj a vândut atât spaţiul administrativ, cât şi unitatea de cazare şi restaurantul, deoarece administratorul acestora nu îşi achitase datoriile către creditori, respectiv două instituţii bancare: “Spaţiu administrativ în suprafaţă de 72 mp cu teren aferent construcţiei în suprafaţă de 186 mp situat în localitatea Târgu-Jiu, str. Gheorghe Doja, nr. 2, jud. Gorj la preţul de evaluare de 159.300 de lei; Spaţiu comercial (pensiune şi restaurant) în suprafaţă construită de 295 mp şi teren în suprafaţă de 613 mp situat în localitatea Târgu-Jiu, str. C-tin Brâncuşi, nr. 33, jud. Gorj la preţul de evaluare de 1.989.600 de lei”, se arată în anunţul de licitaţie publică emis de AJFP Gorj la finele lunii trecute.

antique (3)Imobilele au fost vândute! Urmează bunurile mobile
Potrivit Luminiţei Penciu, purtător de cuvânt în cadrul instituţiei judeţene, Pensiunea şi Restaurantul Antique au fost vândute în cadrul licitaţiei organizate luna trecută, iar după jumătatea acestei luni, AJFP Gorj va organiza o nouă licitaţie pentru vânzarea bunurilor mobile, respectiv a dotărilor, din interiorul Pensiunii şi Restaurantului Antique. Conform anunţului de vânzare al bunurilor mobile, licitaţie se va ţine la sediul AJFP Gorj, din strada Siretului, Târgu-Jiu, în data de 20 noiembrie, de la ora 11.00.
antique (1)În cadrul licitaţiei, zeci de bunuri din incinta pensiunii şi a restaurantului vor fi vândute, preţul total de evaluare al acestora depăşind suma de 560.000 de lei. Pe lista bunurilor evaluate ce vor fi licitate în această lună, se regăsesc: centrale termice, aparate de aer condiţionat, autoutilitare, boilere, bucătărie profesională, ciocane rotopercutante, circulare unghiulare, copiator, generatoare, sisteme pentru plata electronică, hote, instalaţie de ventilare, laborator de bucătărie, mase de lucru, masă frigorifică şi refrigerată, maşini de cuburi de gheaţă, de curăţare chimică, de spălat, de tăiat beton, plită dublă, sistem de răcire terasă cu aburi, uscător de rufe, tablou electric, mobilier de baie, mobilier de birou recepţie din lemn masiv, canapele, veselă de bucătărie, televizoare, maşină de spălat vase, mobilier de bar, case de marcat, sisteme de securitate, imprimante, purificator electrostatic, aparatură electronică, maşină de călcat profesională. De asemenea, printre acestea bunuri se regăsesc şi autovehicule: autoturism Mitsubishi Outlander, evaluat la 23.385 de lei; autoutilitară Peugeot Boxer – evaluată la 28.837,5 de lei; autoutilitară Mitsubishi L200 – evaluată la 28.980 de lei; autoturism Dacia Logan Break – evaluat la 10.972,5 de lei.

antique (2)Taxă de participare de 10%
“Cei interesaţi în cumpărarea bunurilor sunt invitaţi să prezinte, până la termenul de vânzare sau, în cazul vânzării prin licitaţie, dovada plăţii taxei de participare, reprezentând 10% din preţul de pornire al licitaţiei; împuternicirea persoanei care îl reprezintă pe ofertant; pentru persoanele juridice de naţionalitate română, copie de pe certificatul unic de înregistrare eliberat de oficiul Registrului Comerţului; pentru persoanele juridice străine, actul de înmatriculare tradus în limba română; pentru persoanele fizice române, copie de pe actul de identitate; dovada emisă de creditorii fiscali că nu au obligaţii fiscale restante, urmând să se prezinte la data stabilită pentru vânzare şi la locul fixat în acest scop. (…)Potrivit dispoziţiilor art.9 alin. (2) lit. d) din Ordonanţa Guvernului nr. 92/2003, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, când urmează să se ia măsuri de executare silită, nu este obligatorie audierea contribuabilului”, se arată în anunţul emis în acest sens de către Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Gorj.
Izabella Molnar

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here