Vânatul de pe raza ocoalelor silvice din Gorj, ajutat cu sare la digestie

453

Efectivele de vânat, de pe raza celor cinci ocoale silvice din Gorj, sunt ajutate de pădurarii Direcției Silvice cu sare, pentru digestie. Direcția Silvică Gorj achiziționează astfel, prin licitație publică, 30 de tone de sare pentru animalele sălbatice.

Direcția Silvică Gorj nu mai are, de câteva luni, acest produs în magazii, motiv pentru care a cerut, recent, Romsilva să asigure, măcar din septembrie, sarea pentru digestia caprelor sălbatice, urșilor, cerbilor și mistreților, de care răspunde. Este vorba de aproape 1300 de astfel de exemplare de animale, care pot fi ajutate să nu se îmbolnăvească și să treacă mai ușor spre sezonul rece.
De altfel, Direcția Silvică Gorj are în subordine cinci fonduri de vânătoare. Este vorba despre Ocolul Silvic Polovragi, Ocolul Silvic Runcu, Ocolul Silvic Tismana care este format din două structuri și Ocolul Silvic Padeș, per total 59.000 de hectare. Pe raza acestor ocoale trăiesc 1270 de efective de animale sălbatice, gen capră neagră, cervide, urs, căprior și mistreț. Pentru a ajuta aceste animale și pentru a le evita îmbolnăvirea, pădurarii DS Gorj le pun în locurile de adăpare bulgări de sare.
mistreti“Vom încheia un nou contract cadru pe patru ani 0pentru furnizarea sării pentru animale. Romsilva, la solicitarea noastră, a scos la licitație achiziționarea de sare gemă pentru vânat, noi solicitând 30 de tone din acest produs. Anual folosim 7,5 tone de sare pentru vânat, având 1270 de exemplare pe cele cinci fonduri de vânătoare din județ. Sarea este necesară pentru digestie chiar și la animalele sălbatice, iar noi le ajutăm de ani de zile, punându-le la dispoziție, acest produs”, a declarat Ovidiu Cîrstoc, directorul Direcției Silvice Gorj.
Potrivit anunțului de licitație al Romsilva, pentru cele 30.000 de kg de sare la drob se pot achita maxim 21.000 de lei. Licitația va avea loc pe 17 august.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here