USLI intervine în scandalul de la Liceul de Arte! Profa a fost ,,hărțuită și jignită”

1961

Uniunea Sindicatelor Libere din Învățământ Gorj condamnă ferm, printr-o postare pe pagina de Facebook, atitudinea agresivă din partea unor părinți care ,,încearcă prin mijloace nespecifice învățământului să-și promoveze copiii în rândul Corului „Orpheus” al Liceului de Arte „Constantin Brăiloiu”, Târgu-Jiu și aduc acuze nefondate unui profesor cu rezultate deosebite pentru învățământul gorjean”. USLI ia practic apărarea cadrului didactic Loredana Buliga, pe motiv că profesoara ar fi fost hărțuită și jignită de cele două eleve și de familia acestora. Incidentul de la Liceul de arte a fost relatat de Gorjeanul săptămâna trecută.

,,Din cauza refuzului de selecție a celor două eleve în corul unității de învățământ, selecție realizată de doamna profesor diriginte, care a considerat că cele două eleve (surori gemene), venite prin transfer în anul școlar precedent, nu au încă experiența și pregătirea necesare pentru a face parte din corul Liceului de Arte „Constantin Brăiloiu”, părinții au încercat, constant, să pună presiune asupra doamnei profesor.
Doamna profesor a fost permanent HĂRȚUITĂ și JIGNITĂ, atât de cele două eleve, cât și de familia acestora. În luna noiembrie mama elevelor însoțită de un alt membru al familiei a intrat în clasă în timpul orelor peste doamna profesoară (încălcând art. 272 din Legea Educației), aceasta fiind nevoită să apeleze la ajutorul poliției pentru a-și putea desfășura actul didactic, în condiții normale”, anunță USLI Gorj.
Reprezentanții sindicali spun că totul ar fi culminat la finalul lunii ianuarie, când mama și bunica elevelor au adus presa, ,,încercând din nou să pună presiune asupra doamnei profesor și a conducerii unității de învățământ”.
,,Părinții celor două eleve, văzând că, nici conducerea unității de învățământ, nici doamna profesoară nu cedează presiunilor, au încercat să o acuze de „discriminare”, aceste acuze fiind nefondate, doamna profesor fiind una dintre puținele persoane care le-a oferit o șansă de a învăța muzică: la începutul clasei a X-a (anul școlar 2018-2019), părinții celor două eleve au depus cerere de transfer în liceul mai sus menționat, optând pentru secția M.V.T.R., comisia de evaluare declarându-le RESPINS.
Ulterior, părinții s-au reorientat către secția Teoretică, aici cele două eleve fiind declarate ADMIS cu media 6 (media minimă de admitere) comisia (din care făcea parte și doamna profesoară) considerând că trebuie să le ofere o șansă celor două eleve.
Menționăm faptul că doamna profesor Buliga Loredana, coordonator al Corului „Orpheus”, este un profesionist desăvârșit și a obținut numeroase distincții la concursuri naționale și internaționale”, mai transmite structura sindicală.
În aceste condiții, U.S.L.I. Gorj dezavuează aceste practici venite din afara mediului educațional și anunță că îi acordă sprijin juridic profesoarei.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here