Ursulețul ”Tedi”, adus de polițiști la Colegiul Tehnic Mătăsari

709

Poliţiştii din cadrul Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, cu sprijinul colegilor de la Serviciul Rutier, Serviciul de Acţiuni Speciale şi Serviciului Criminalistic din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj, au continuat, vineri, o acțiune, la Colegiul Tehnic Mătăsari, în cadrul programului  naţional  preventiv–educativ „Școala Siguranţei Tedi”.
,,Aflat la cea de-a IV-a ediţie, programul cuprinde teme privind siguranţa minorilor în diverse contexte: la școală, acasă, pe stradă şi în vacanţă. La nivelul judeţului Gorj sunt înscrise în program 45 de clase din şcoli gimnaziale, licee şi colegii din mediul urban şi rural, activităţile fiind concretizate în organizarea unor ore de informare preventivă şi a unor evenimente de interes pentru copii. Colegiul Tehnic Mătăsari a fost gazda activităţilor desfăşurate de poliţiştii gorjeni, elevii fiind surprinşi de vizita ursuleţului Tedi – mascota partenerului Maspex România, care a participat la activităţile interactive desfăşurate de poliţişti şi a premiat elevii înscrişi în program”, se precizează într-un comunicat al IPJ Gorj.
Totodată, câinii Rota şi Max din dotarea Serviciului Criminalistic şi-au demonstrat abilităţile în faţa celor mici, prin exerciţii de dresaj, fiind răsplătiţi cu aplauze din partea elevilor.
,,Activităţile au debutat prin organizarea unei sesiuni teoretice de informare şi instruire a elevilor claselor întâi înscrise în program, cu privire la modul în care trebuie să se deplaseze pe drumurile publice în calitate de pietoni, precum şi riscurile la care se expun dacă încalcă regulile de circulaţie. De asemenea, poliţiştii de prevenire au prezentat celor mici teme referitoare la siguranţa personală şi  la modul de comportare în familie, la şcoală şi în societate.
Activităţile teoretice au fost completate de o sesiune  practică, în care elevii au putut  îmbrățișa meseria de poliţist, având ocazia să folosească tehnica și dotările autospecialelor poliției gorjene, convingându-ne astfel că generaţia „de mâine” a Poliţiei Române așteaptă cu mult entuziasm să preia ştafeta în cursa ce are ca obiectiv principal siguranţa cetăţeanului.
Siguranţa în unităţile şcolare reprezintă o prioritate pentru poliţiştii gorjeni, motiv pentru care, în parteneriat cu unităţile de învăţământ, cu reprezentanţii organizaţiilor de părinţi şi cu autorităţile publice cu atribuţii în domeniu, acţionează permanent pentru creşterea gradului de siguranţă a elevilor în școli şi în zona adiacentă acestora”, se mai precizează în comunicatul IPJ Gorj.
L.F.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here