Update: Neurochirurgia Cluj o primește pe pacienta SJU Târgu-Jiu!

1975

După ce mai multe spitale din țară au refuzat, în ultimele ore, operarea pacientei Rodica Ghimiș, în urmă cu câteva minute spitalul de neurochirurgie din Cluj a acceptat transferarea bolnavei către unitatea respectivă. Este necesar însă ca pacienta să fie transferată cu o ambulanță spre Craiova iar de acolo să fie preluată cu un elicopter SMURD și dusă la Cluj.

Familia Ghimiș își pierduse speranța că pacienta va reuși să mai ajungă pe masa de operație, asta în urma refuzurilor repetate ale unităților cu specializare în neurochirurgie, fie din lipsa paturilor, fie a materialelor sanitare operației, fie chiar a gravității cazului. Orele care urmează până la transfer sunt vitale, ca și rezistența bolnavei pe timpul transportului.

De altfel, de șase ore se încearcă transferarea bolnavei, intubate, aflate în comă, spre un spital care să-i salveze viața, SJU Târgu-Jiu neavând secție de neurochirurgie. Medicul de gardă din UPU a făcut cele necesare transferului, sunând pentru asta, insistent, mai multe spitale din București, Timișoara, Târgu Mureș, Cluj.

Doar cel din Cluj a cerut însă date despre gravitatea cazului de anevrism cerebral și, deși, inițial a refuzat cazul, apoi l-a acceptat.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a fost anunțat, în puterea nopții, de situația de la SJU Târgu-Jiu, de către deputatul Elvira Șarapatin, parlamentarul fiind revoltat de lipsa soluțiilor în acest caz și de refuzul mai multor spitale de a accepta pacienta. O serie de autorități județene au fost, de asemenea, anunțate să intervină.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here