Universitatea „Constantin Brâncuși” stă bine cu banii

352

Conducerea Universității „Constantin Brâncuși” (UCB) din Târgu-Jiu a confirmat, în cadrul unei conferințe de presă, că instituția de învățământ nu are probleme financiare. UCB a încheiat anul cu un excedent de 1.750.000 de lei.

La mijlocul acestei luni, la nivelul Universtății „Constantin Brâncuși” (UCB) din Târgu-Jiu, soldul pentru salarii, cheltuieli materiale era de 1.939.834 de lei. „Universitatea nu are probleme financiare. Din punct de vedere al rezultatului financiar 2016, universitatea a încheiat anul financiar 2016 cu un rezultat financiar excedent, de aproximativ 1 milion 750 mii lei, deci 17 miliarde de lei vechi. Acesta este rezultatul financiar al anului 2016. Universitatea avea sold la 31 decembrie 2016, conform datelor de bilanț, peste 6 milioane de lei, adică 64 de miliarde. De asemenea, avem peste 3 milioane în cont, la 31 decembrie 2016, bani disponibili pentru continuarea investiției noi din campusul din Debarcader și peste 500 mii lei pentru transport studenți, peste 600 de mii avem disponibil pentru burse studențești, peste 1 milion 650 am avut la sfârșitul anului trecut pentru salarii și cheltuieli materiale, doar soldul la 15 februarie 2016”, a declarat Luminița Popescu, rectorul Universității „Constantin Brâncuși” (UCB) din Târgu-Jiu.
Ca și realizări, în anul 2016 s-au reluat lucrările la Obiectivul de investiții „Lucrări de construcţii în continuare la Investiţia Spaţii de învăţământ în Campusul Universitar Debarcader, proiectarea aferentă şi asistenţă tehnică proiectant”.
Pentru această investiţie, în 2016 au fost efectuate plăţi pentru lucrări, taxe și servicii în valoare de 1.389.141,17 de lei cu TVA. Au fost realizate lucrări de reabilitare la Căminul din Complexul Studențesc Debarcader, constând în schimbarea soluției de alimentare cu agent termic la Cămin și sală de sport și montarea panourilor solare pentru producerea apei calde menajere, în valoare de 405.200,40 lei, cu TVA. Pentru îmbunătățirea condițiilor studenților căminizaţi, în anul 2016, au fost amenajate oficii pentru studenți. Tot anul trecut a fost înființat Cabinetul medical studențesc.
Minodora Sucea

2 COMENTARII

  1. Nuuu! Gorun e si rector si presedinte si ce vrea muschoul lui. Sta bine cu banii, cata vreme cara mancare de la camin pt muncitorii lui de la casa (angajati tot la unversitate), are 3 secretare (dintre care gabita este favorita-banuiti de ce) si sofer si ia de la gura studentilor sa faca abuzuri! El si fiisu! Sa vina DNA sa ii ia cu tot cu bica si vintilescu pt toate spagile luate de la dobre si poate ancheteaza cineva si cum l-au tinut ca un rege la puscarie pe dobre (constructorul sediului nou) cu sprijinul dr malaescu, bun prieten cu gorun. Cat despre luminita, zilele ei sunt numarate, ca deh… daca nu a vrut sa se supuna imparatului!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here