Universitarii din Târgu – Jiu cer ca Băsescu să-şi retragă declaraţia

459

rectoratUniversitatea „Constantin Bâncuşi” se teme de faptul că declaraţia lui Traian Băsescu va pune pe fugă tinerii care doresc să urmeze cursurile de învăţământ superior la instituţia din Târgu-Jiu.

De asemenea, ucebiştii se consideră lezaţi în imagine, astfel, ei cer şefului statului să-şi retragă declaraţia făcută presei. Asocierea UCB cu Universitatea „Spiru Haret” din Bucureşti nu este deloc agreată de universitarii de la Târgu-Jiu, care vorbesc despre o imagine curată, deci, şi corectă.

Reacţia conducerii UCB a fost concretizată într-un comunicat de presă remis presei, a doua zi de la mediatizarea menţionărilor făcute de preşedintele României. Reprezentanţii instituţiei sunt de părere că spusele lui Băsescu sunt depăşite de realitate, aceştia argumentându-şi replica, cu faptul că universitatea s-a supus de bunăvoie evaluărilor ARACIS. Pe de altă parte, UCB recunoaşte faptul că, asupra sa au planat suspiciuni privind legalitatea unor certificate de absolvire a modulului pedagogic care funcţiona în cadrul universităţii. Însă, pentru conducerea universitară anii 2001-2003 sunt vremuri de mult apuse, aceasta vorbind acum despre pregătire de înalt nivel.
„Singura problemă de acest gen a Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu a fost în perioada anilor 2001-2003, când a existat suspiciunea privind legalitatea unor certificate de absolvire eliberate de Departamentul de Pregătire şi Perfecţionare a Personalului Didactic din cadrul Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu, pentru care conducerea Universităţii a sesizat instanţele abilitate în anul 2006, instanţe care au respins acţiunea Universităţii, confirmând că acsste certificate sunt valide.
Menţionăm faptul Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Tg-Jiu s-a înscris voluntar, în anul 2007, în procesul de pilotare în vederea evaluării externe a calităţii de către Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior, activitatea acesteia fiind apreciată cu calificativul „grad ridicat de încredere”, la vizita de monitorizare din 2009 experţii A.R.A.C.I.S. constatând remarcabile progrese, în ceea ce priveşte modernizarea curriculumului universitar, dezvol-tarea şi modernizarea infrastructurii, creşterea vizibilităţii universităţii prin activitatea de cercetare”, se arată în comunicatul de presă.
Asocierea preşedintelui Băsescu cu Universitatea Spiru Haret este contracarată de către reprezentanţii UCB, care afirmă cu tărie că instituţia de la Tg-Jiu nu a eliberat diplome care să nu fie conforme cu legile în vigoare: „Precizăm faptul că Universitatea „Constantin Brancuşi” din Târgu-Jiu nu a emis diplome false şi nici nu a organizat examene de finalizare a studiilor cu studenţi (absolvenţi), provenind de la universităţi care au funcţionat ilegal…
Prin urmare, transmitem rugămintea Preşedintelui Traian Băsescu de a reveni asupra declaraţiei aceasta fiind de natură să inducă neîncredere în rândul studenţilor şi partenerilor sociali si, totodată, să estompeze eforturile depuse de conducerea universităţii pentru dezvoltarea şi consolidarea acesteia şi pentru creşterea calităţii activităţilor educaţionale”.
Oana PALOŞ

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here