Unitățile de învățământ din Târgu-Jiu, pregătite pentru noul an școlar

648

Luni, 9 septembrie, va debuta noul an școlar 2019-2020. La această dată, toate lucrările de reparații și igienizări la unitățile de învățământ din municipiul Târg-Jiu sunt finalizate, singura la care se mai derulează lucrări fiind Școala ,,Alexandru Ștefulescu”.

,,Lucrările de reparații sunt spre finalizare, avem și două școli cu investiții; Școala Sfântul Nicolae în care se va putea funcționa începând cu data de 9 septembrie fără nici un fel de probleme. Mai rămâne doar partea exterioară a școlii care se poate realiza fără să afecteze procesul de învățământ. Tot pe investiții avem și Școala ,,Alexandru Ștefulescu” care nu va fi afectată la activitatea de învățământ pentru că și clasele care au fost utilizate anterior se pot folosi în continuare. Noi avem speranțe că două dintre clasele amenajate la Ștefulescu vor fi folosite chiar de pe 9 septembrie, așa cum am discutat cu constructorul.
Acolo se continuă, lucrarea este încă în termen, și sperăm ca până la sfârșitul anului să dăm în folosință și Școala Ștefulescu. În privința reparațiilor, sunt foarte multe unități școlare, școli, grădinițe și creșe în care am investit o sumă considerabilă, undeva la 1,5 milioane de lei pe partea de reparații și amenajări interioare.
Am luat în calcul grădinițele cu efectiv foarte mare de copii. Avem două proiecte în derulare cu finanțare europeană în zona Olari și Mioriței la cele două grădinițe din acea zonă, am făcut și reparațiile necesare pentru ca actul de învățământ să se desfășoare fără nici un fel de problemă. Avem Liceul de Arte Plastice, unde la fel am făcut reparațiile solicitate de către unitatea școlară, avem Colegiul Magheru unde am avut solicitări, la fel și la Colegiul Ion Mincu, Traian Vuia unde ne-am ocupat de partea de reparații.
Toate aceste unități școlare în acest moment, cu excepția Școlii ,,Alexandru Ștefulescu”, pot funcționa fără nici un fel de problemă, din ceea ce am văzut în teren, la Târgu-Jiu, cu excepția Școlii Ștefulescu ce se va finaliza în termen până la finele anului, toate celelalte unități școlare sunt pregătite pentru a primi în condiții optime toți copiii pentru acest an școlar”, a declarat Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu-Jiu.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here