Unităţile de învăţământ din Târgu-Jiu, în plin şantier

146

În această perioadă, la unităţile de învăţământ de pe raza municipiului nostru sunt în plină desfăşurare lucrările de reparaţii şi igienizare. Municipalitatea a alocat 2,5 milioane de lei pentru aceste lucrări. Reprezentanţii Primăriei Târgu-Jiu monitorizează activităţile din şcoli şi licee, asigurându-se că totul este făcut ca la carte.

Unităţile de învăţământ din municipiul Târgu-Jiu se află în plin şantier. Se lucrează de zor la igienizarea sălilor de clasă, la modernizarea grupurilor sanitare şi nu numai. La Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” s-au modernizat spaţiile de cazare din cămin. „După ce anul trecut am amenajat în cămin, la parter şi la etajul 1, câteva săli de clasă, în acest an continuăm şi sper ca clasele 0-4 să fie toate mutate în această incintă. De asemenea, la etajele 2 şi 3 încercăm să transformăm internatul într-un fel de mini-hotel pentru elevi; vom avea toaletă în fiecare cameră şi, astfel, condiţiile de trai şi de viaţă ale elevilor vor creşte. Vom avea 26 de camere, dat fiind faptul că vechile băi vor fi desfiinţate. Taxa de cazare nu va fi aceeaşi, dar nu se va modifica substanţial. Vom avea un consiliu de administraţie şi vom lua o hotărâre în acest sens”, a declarat Dorin Taşcău, directorul CNTV.

Chiriac: „Este ultima etapă a programului de reparaţii şi igienizări”
Raul Chiriac, şeful Serviciului Investiţii din cadrul Primăriei Târgu-Jiu a efectuat o vizită în teren, analizând stadiul lucrărilor. El a spus că: „În această perioadă se derulează ultima etapă a programului de reparaţii şi igienizări la unităţile de învăţământ din municipiu; acest program s-a derulat pe parcursul întregului an, însă cea mai mare a lucrărilor parte sunt executate în perioada vacanţei de vară. Au fost incluse în acest program majoritatea unităţilor de învăţământ din municipiu. Au fost realizate lucrări care au vizat modernizarea şi igienizarea spaţiilor, a sălilor de clase, a holurilor, grupurilor sanitar şi a continuat programul de reabilitare a sălilor de sport, a cantinelor, a căminelor – cum este cel de la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu”. Acolo, în cadrul reabilitării s-a prevăzut şi amenajarea grupurilor sanitare proprii pentru toate dormitoarele şi, de asemenea, parchetarea, revizia instalaţiilor sanitare, a instalaţiilor termice”. Valoarea lucrărilor de reabilitare, reparaţii şi igienizări la unităţile de învăţământ pe parcursul întregului an a fost de 2.500.000 lei.

Modernizări la Şcoala Nr. 8
La Şcoala Generală „Constantin Săvoiu” (Nr.8) s-au finalizat lucrările de modernizare a sălii de sport şi micile reparaţii la nivelul sălilor de clasă.
Violeta Dulubei, directorul unităţii, spune că meritele pentru aceste investiţii revin reprezentanţilor municipalităţii: „Aş dori, în primul rând, să mulţumesc domnului primar şi Serviciului Tehnic al Primăriei Târgu-Jiu pentru faptul că s-au implicat foarte mult în reabilitarea şcolii şi în a face din unitatea noastră de învăţământ o şcoală mult mai frumoasă. Ne pregătim de începerea anului şcolar cu săli de clasă igienizate, cu grupuri sanitare modernizate, cu reparaţii la acoperişurile corpurilor de clădire ale şcolii. În general, deşi încă mai sunt multe de făcut, acum şcoala arată mult mai bine şi mult mai frumos decât anul trecut”.
În septembrie, la începerea noului an şcolar, toate unităţile de învăţământ vor fi pregătite să-şi întâmpine elevii în condiţii foarte bune.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here