Unităţile de învăţământ din municipiu, intră în reabilitare

109

chiriacPrimăria Municipiului Târgu-Jiu a alocat pentru acest an suma de 50 de miliarde de lei vechi pentru programul de reparaţii al şcolilor şi grădiniţelor din municipiu.

Odată cu încheierea anului şcolar, autorităţile municipale au început reabilitarea, reparaţiile şi igienizările la unităţile de învăţământ din Târgu-Jiu. „Din cele 53 de unităţi de învăţământ din municipiu, peste 30 intră în lucrări de reparaţii, iar la celelalte se vor face doar revizii înainte de începerea noului an şcolar. Avem un program concret de reparaţii, stabilit în urma vizitei în teren, de comun acord cu conducerea şcolilor. Pentru reparaţii, am alocat fonduri de 50 de miliarde ROL, iar alte 50 de miliarde de lei vechi sunt co-finanţări la alte proiecte ce presupun extinderi de unităţi de învăţământ sau construiri de noi creşe şi grădiniţe”, a declarat Raul Chiriac, şeful Serviciului de Investiţii din cadrul Primăriei Municipiului Târgu-Jiu.

Panouri solare pentru patru unităţi

Potrivit directorului de la Investiţii, se vor amenaja noi grupuri sanitare la Liceul de Muzică şi Şcoala „Alexandru Ştefulescu”, se vor reabilita instalaţiile şi grupurile sanitare, se vor reface şarpantele la Şcolile Generale „Voievod Litovoi” şi „Constantin Brâncuşi”, se va trece la refacerea acoperişurilor acolo unde este nevoie şi se vor igieniza sălile de clasă. De asemenea, în această vară se va continua programul naţional de înlocuire sau completare a sistemelor clasice de încălzire cu sisteme de încălzire ce utilizează încălzirea solară, la alte patru unităţi din municipiu. „Până pe 15 iulie se vor monta panouri solare la trei grădiniţe şi la Colegiul Tehnic Henri Coandă. În urmă cu câteva săptămâni am încheiat lucrările de montare a panourilor la cele cinci unităţi, Grupul Şcolar Materiale de Construcţii, Colegiul Naţional Ecaterina Teodoroiu, Colegiul Naţional Tudor Vladimirescu, Colegiul Naţional Spiru Haret, Grupul Şcolar Auto Traian Vuia”, a precizat Raul Chiriac.

Noi creşe şi grădiniţe

Totodată, Primăria Târgu-Jiu a demarat proiecte prin care se urmăreşte creşterea capacităţii unităţilor de învăţământ în urma creşterii solicitărilor de înscriere în învăţământul preşcolar. Astfel, se derulează un program prin Ministerul Dezvoltării prin care se vor face cinci noi creşe în zonele 9 Mai, Debarcader, Griviţei, Ciocârlău, Narciselor. De asemenea, prin alt proiect demarat în colaborare cu Ministerul Educaţiei se vor construi două noi grădiniţe în zonele Debarcader (cu şase grupe, cu program prelungit) şi încă una în cartierul Narciselor (cu două grupe, program normal).

Izabella Plăstoi

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here