Unirea Principatelor, celebrată la Târgu-Jiu

360

Sâmbătă, 24 ianuarie, târgujienii vor putea participa la un moment istoric, artistic, evocator şi cultural cu ocazia împlinirii a 156 de la Unirea Principatelor Române. Prefectura, Consiliul Judeţean Gorj şi Primăria Municipiului Târgu-Jiu şi-au dat mâna în realizarea unor activităţi care vor capta interesul celor care vor fi prezenţi mâine, de la orele 17:00 în Piaţa Prefecturii din municipiu.
Sub numele de “hai să dăm mână cu mână”, acţiunea de mâine va începe cu un spectacol de muzică populară oferit de Ansamblul Artistic Folcloric Profesionist Doina Gorjului, sub conducerea muzicală a lui Marcel Parnica şi Aurel Blondea, coregrafia fiind semnată de Valeriu Saraolu. Celebrarea celor 156 de la Unirea Principatelor va continua de la ora 17:55 cu plecare cu torţe de la Masa Tăcerii, la 18:15 se va intra cu acestea în Piaţa Prefecturii, apoi urmând manifestările evocatoare ce vor fi rostite de Florin Cârciumaru, edilul de Târgu-Jiu, Ion Călinoiu, preşedintele CJ Gorj, şi Alin Văcaru, prefectul judeţului. Ulterior, Teatrul Dramatic “Elvira Godeanu” şi Ansamblul Artistic Folcloric Profesionist Doina Gorjului vor oferi un moment literar-muzical-coregrafic evocator pentru târgujienii care se vor aduna în Piaţa Prefecturii.
Marcarea trecerii celor 156 de ani de la Unirea Principatelor Române se va încheia cu deja celebra Hora Unirii şi retragerea cu torţe din Piaţa Prefecturii.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here