Una caldă, alta rece! – Bani mai mulţi pentru târgujienii care au solicitat subvenţia la încălzire şi dosare respinse pentru alţii

291

3.222 de târgujieni sunt la ora actuală în plată, ei făcând parte din categoriile vulnerabile care au depus cereri la cluburile vârstnicilor din municipiu pentru acordarea ajutorului de încălzire. În urma unor anchete, câteva familii au pierdut subvenţia, iar la peste o mie de solicitanţi s-au făcut recalculări urmând să încaseze mai mulţi bani.

Ajutorul pentru încălzirea locuinţei se acordă pe tot parcursul sezonului rece noiembrie 2015 – martie 2016, în funcţie de îndeplinirea de către solicitant a condiţiilor de acordare, precum şi în funcţie de data depunerii dosarelor aferente. Subvenţiile se acordă ca şi în anii precedenţi, pe baza cererii întocmite de titular însoţită de actele doveditoare privind componenţa familiei şi veniturile realizate de membrii acesteia, precum şi acte doveditoare privind locuinţa sau bunurile deţinute de aceştia, inclusiv în alte unităţi administrativ-teritoriale.
La Târgu-Jiu, în prezent, sunt în plată 3.222 de familii care obţin subvenţii fie pentru încălzirea cu lemne, fie pentru gaze naturale ori energie electrică. „Avem în plată 2.825 de dosare la încălzirea cu gaze naturale, 338 la lemne şi 59 la energie electrică. În acest ultim caz, au fost depuse 68 de dosare, însă, în urma anchetelor efectuate nouă dosare au fost declarate respinse fiind constatate neconformităţi de către echipele de control ale Direcţiei Publice de Protecţie Socială (DPPS)”, a declarat Lavinia Petriţa, purtător de cuvânt în cadrul Primăriei Municipiului Târgu-Jiu.
Dacă nouă târgujieni au pierdut ajutorul de încălzire în urma anchetelor sociale efectuate, 1.291 de familii din municipiu au beneficiat de o recalculare a veniturilor în urma deciziei Parlamentului României care prevede că, de la 1 ianuarie 2016, alocaţia de stat pentru copii nu mai este luată în calculul venitului net lunar al familiei sau, după caz, al persoanei singure, pentru stabilirea dreptului de acordare a prestaţiilor sociale. „Ca urmare a noii legi apărute ce prevede faptul că nu se mai iau în calcul alocaţiile minorilor dintr-o familie la stabilirea unor prestaţii ori drepturi sociale, au fost efectuate recalculări pentru 1.291 de cazuri de familii din municipiu care au solicitat subvenţie la încălzire. Astfel, s-a recalculat valoarea ajutorului, deci aceste persoane vor primi mai mulţi bani. Din cele 1.291 de dosare, 20 vor primi diferenţe de bani, deoarece fac parte din categoria solicitanţilor de ajutor la încălzirea cu lemne, sprijin financiar care se achită la începutul sezonului rece, anticipat, pe toate lunile acestuia”, a mai spus reprezentanta Primăriei Târgu-Jiu.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here