Un nou termen la CA Craiova în procesul dintre CL Bîlteni şi Prefectura Gorj

356

Magistraţii Curţii de Apel Craiova au început de luna trecută judecarea recursului intentat de Consiliul Local Bîlteni împotriva Prefecturii Gorj, în procesul deschis pentru returnarea unor foloase încasate necuvenit în primăvara anului trecut de către mai mulţi salariaţi din administraţia locală de la Bîlteni. Primul termen care s-a judecat în 17 mai nu a fost unul cu noroc, procesul de la CA Craiova continuând, astfel că cel de-a doilea termen de judecată a fost stabilit pentru data de 28 iunie, de la ora 09.00.
“La primul termen de judecată din 17 mai nu a fost nicio modificare în ceea ce priveşte cauza procesului, deoarece avocatul pârâţilor din CL Bîlteni a cerut amânare până pe 28 iunie”, a declarat Corina Belteu, purtătorul de cuvânt al Instituţiei Prefectului – Judeţul Gorj.
O primă hotărâre emisă de Tribunalul Gorj în favoarea Instituţiei Prefectului, care a decretat ca fiind ilegale sporurile atribuite de Consiliul Local Bîlteni în primăvara lui 2016 pentru câţiva zeci de angajaţi, a fost dată chiar în noiembrie anul trecut, la cea de-a treia înfăţişare în procesul dintre Prefectura Gorj şi CL Bîlteni. După ce hotărârea judecătorească va deveni una definitivă şi irevocabilă la finalul procesului de la CA Craiova, cei 25 de angajaţi ai Primăriei Bîlteni vor trebui să dea înapoi suma totală de 37.500 de lei, iar alţi 13 salariaţi ai fostului Serviciu de Gospodărie Comunală trebuie să înapoieze câte 1.000 de lei fiecare. Consiliul Local Bîlteni a depus recursul la Curtea de Apel Craiova împotriva primei decizii date de magistrații Tribunalului Gorj, la sfârşitul lunii ianuarie anul curent.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here