Un nou constructor pentru finalizarea drumului Ploștina-Miculești

464

Drumul Ploștina-Miculești, care leagă comuna Slivilești de municipiul Motru, nu a fost încă terminat. Este nevoie de lucrări suplimentare de mai bine de 850.000 de lei. O nouă firmă, una din Bîlteni, se va ocupa de finalizarea investiției. Drumul va fi predat Consiliului Județean Gorj.

Lucrările de asfaltare au început efectiv în primăvara anului 2018. Licitația a fost câștigată, pentru mai bine de 13 milioane de lei, de către o asociere de firme condusă de Ydail din Turceni.
Drumul de 7,2 kilometri a fost afectat de minerit, așa că fondurile pentru reabilitarea lui au fost alocate de Complexul Energetic Oltenia.
Pentru ca „drumul să fie predat în totalitate și exploatat în condiții de siguranță și confort”, Complexul Energetic Oltenia a organizat mai multe licitații pentru efectuarea unor lucrări suplimentare.
Într-un final, contractul a fost câștigat de o firmă din comuna Bîlteni, satul Moi. Este vorba despre AMVALOVI SRL, firmă de construcții înființată în anul 1991.
Contractul s-a încheiat la începutul lunii septembrie, pentru suma de 858.241 de lei. A fost singura ofertă depusă.
Potrivit caietului de sarcini, lucrările suplimentare presupun amenajarea a 106 accese (auto și pietonale) către proprietăți, realizarea a trei podețe cu lungimea de 7,5 metri, refacerea unui gabion degradat, construirea de ziduri de sprijin și executarea a șase drumuri laterale, având o lungime de 15 metri fiecare.
Acest drum a mai fost asfaltat, în urmă cu mai bine de un deceniu, dar a fost distrus de traficul greu.
„Este o investiție extraordinar de bună. Vom recepționa lucrarea când va fi finalizată în totalitate. Drumul va fi unul județean. El face legătura și cu Samarinești, Bolboși, Turceni. În sfârșit a fost asfaltat după zeci de ani. Cred că am făcut sute de drumuri la Complexul Energetic Oltenia și Consiliul Județean, nici nu vreau să mă mai gândesc la asta”, spunea primarul Sorin Bucurescu.
După finalizarea investiției, drumul va reveni în administrarea Consiliului Județean Gorj.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here