Un magazin şi două restaurante din judeţ, sancţionate de inspectorii DSVSA

438

În cursul ultimei săptămâni, echipele de inspectori ale Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Gorj au efectuat controale şi verificări tematice şi fizice în unităţi supuse supravegherii şi controlului sanitar-veterinar şi pentru siguranţa alimentelor situate în localităţile: Târgu-Jiu, Albeni, Săulești, Bărbătești, Runcu, Târgu-Cărbunești, Godinești, Prigoria, Alimpești, Mușeteşti, Căpreni, Stejari, Dănciulești, Săcelu, pentru a verifica modul de asigurare a conformităţii cu cerinţele legislaţiei în vigoare în toate etapele lanţului alimentar, precum şi în domeniul sănătăţii şi bunăstării animalelor. Controalele efectuate au avut ca obiective principale: verificarea condiţiilor de igienă în baza Planului cifric al Programului de Supraveghere şi Control în domeniul Siguranţei Alimentare 2018 şi a tematicilor propuse de ANSVSA privind prevenirea toxiinfecţiilor alimentare – 43 de inspecţii; înregistrarea a 6 unităţi nou-înfiinţate cu activitate în domeniul alimentar; 3 probe pentru determinarea contaminanţilor (nitraţi, micotoxine şi metale grele) şi 2 probe pentru determinarea reziduurilor de pesticide în produse alimentare; avizarea mişcărilor inter-judeţene de animale; eliberarea unui număr de 5 extrase din Registrul Naţional al Exploataţiilor în urma solicitărilor proprietarilor de exploataţii; emiterea şi distribuirea către proprietari a unui număr de 384 paşapoarte bovine; verificarea restricţiilor impuse circulaţiei animalelor în Târgul anual din localitatea Godineşti. “În timpul controalelor efectuate în această perioadă, a fost constatată nerespectarea normelor sanitare-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor în vigoare, fiind aplicate 3 sancţiuni contravenţionale în unităţi situate în localităţile Târgu-Jiu şi Săuleşti, astfel: 600 de lei într-un restaurant pentru depozitarea nesectorizată a alimentelor congelate (carne porc alături de peşte, carne pasăre, legume), respectiv refrigerate (produse lactate alături de mezeluri, ouă, semipreparate); 2.000 de lei la un magazin alimentar pentru comercializarea produselor alimentare fără a deţine înregistrare sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor; 1.200 de lei într-un restaurant pentru nerespectarea normelor sanitare-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor privind etichetarea unor preparate din carne”, se arată într-un comunicat transmis, ieri, de către conducerea DSVSA Gorj.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here