Un inspector de la Antifraudă Târgu-Jiu nu poate justifica 189.000 de lei din declarația de avere! Plângere la ANI și la Parchetul Târgu-Jiu

39107

Tufoi Sîrbu Florin, inspector antifraudă la Direcția Regională Antifraudă Târgu-Jiu, din cadrul Direcției Generale Antifraudă Fiscală subordonată Agenției Naționale de Aministrare Fiscală, este acuzat de fals în declarații. Asta, urmare a faptului că declarațiile sale de avere ca și cele ale soției, salariat al DGASPC Gorj, au multe neconcordanțe. Cel mai grav este că inspectorul Antifraudă nu poate justifica o sumă de 189.000 de lei, lucru subliniat într-o declarație trimisă ANI și Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu.

Mai exact, în declarația de avere, completată în data de 27.02.2018 și înregistrată la instituția Direcția Antifraudă Târgu-Jiu, cu nr. 990/10.04.2018, Tufoi Sîrbu Florin nu a declarat cele patru terenuri care apar în declarația de avere a soției sale, Tufoi Sîrbu Raluca Lavinia, depusă în data de 02.05.2018 la DGASPC Gorj, unde aceasta declară patru terenuri, toate cu cota parte 1/1 și toate obținute prin contracte de donație, terenuri situate pe raza orașului Tismana.
De asemenea, Tufoi Sîrbu Florin declară, în fals, că deține în cotă parte de 50% un apartament cu suprafață de 68 mp, dobândit în anul 2017, în vreme ce în declarația de avere a soției sale, depusă la data menționată, aceasta precizează că deține, prin contract de donație, în cotă parte de 100% un apartament în suprafață de 63,32 mp, dobândit în anul 2015. Din cele două declarații de avere, rezultă faptul că este vorba de două apartamente distincte, fapt ce cade sub incidența art. 292 CP. ,,În cazul în care este vorba de același apartament, ne aflăm practic în fața aceleași fapte penale”, se arată în plângere către ANI, transmisă Gorjeanul. De altfel, în conformitate cu obligațiile ce revin funcționarilor publici care completează declarațiile de avere, dacă este vorba despre două apartamente, ele trebuia să apară pe ambele declarații ale celor doi soți.
Totodată, la rubrica bunuri mobile, pct. 1, numitul Tufoi Sîrbu Florin nu declară că posedă un autoturism Dacia Logan, achiziționat în anul 2004 prin contract de vânzare-cumpărare, conform declarației de avere a soției sale. La capitolul legat de datorii, în declarațiile de avere ale celor doi soți apar de asemenea falsuri. Astfel, numitul Tufoi Sîrbu Florin declară un credit contractat în anul 2015 de la ING BANK, scadent în anul 2020, în valoare de 45000, moneda nefiind specificată, în vreme ce soția sa declară un credit contractat de la aceeași instituție în anul 2016, scadent în anul 2021, în valoare de 65611 lei, lucru aflat în totală contradicție cu cele declarate de soțul său, numitul Tufoi Sîrbu Florin. În declarația de avere completată de Tufoi Sîrbu Florin, la data de 29.03.2019, înregistrată la instituția unde este încadrat cu nr. 1329/18.04.2019 Tufoi Sîrbu Florin, nu declară, de asemenea, patru terenuri care apar în declarația de avere a soției sale, completată în data de 20.05.2019 la terenuri ce apar a fi dobândite, toate în anul 2015, prin contracte de donație având cota parte de 1/1, aflate pe raza orașului Tismana. ,,Falsul este mai mult decât evident, întrucât aceste imobile nu sunt declarate cu bună știință de către Tufoi Sîrbu Florin în toate declarațiile sale de avere, existând cu certitudine un scop ilicit ascuns”, se mai arată în sesizare.

Neconcordanțe la clădiri!
În capitolul clădiri apare aceeași neconcordanță între declarațiile celor doi soți. Astfel numitul Tufoi Sîrbu Florin declară că are un apartament dobândit în anul 2017 cu suprafață de 68 mp, susținând în mod fals că deține 50% cota-parte din el, deși recunoaște că modul de dobândire este un contract de donație către soția sa.
De asemenea, la capitolul bunuri mobile Tufoi Sîrbu Florin nu declară autoturismul Dacia Logan anul de fabricație 2004, care apare în declarația de avere pe același an a soției sale. La capitolul legat de datorii cei doi soți declară în contradictoriu următoarele lucruri: Tufoi Sîrbu Florin un credit contractat de la ING BANK în valoare de 31000 fără a specifica moneda, contractat în anul 2015, scadent în anul 2020. Soția sa declară în același an, că are un credit la aceeași instituție bancară, contractat în anul 2016, scadent în anul 2021 cu o valoarea de 65611 lei. Din cele două declarații rezultă că poate fi vorba de două credite mascate sau în caz contrar poate fi vorba de unul și același credit, dar declarațiile sunt contradictorii. În ceea ce privește veniturile încasate pe anul anterior Tufoi Sîrbu Florin declară că a încasat 65000 lei, în vreme ce soția sa declară că acesta a încasat 72.854 lei. De asemenea, în aceeași declarație de avere Tufoi Sîrbu Florin declară că soția sa a încasat de la locul de muncă un salariu de 47.238 lei, în vreme ce aceasta declară că a încasat pe anul precedent 37.793 lei, diferența fiind nejustificată. În declarația lui Tufoi Sîrbu Florin completată la data de 11.03.2020 și înregistrată la ANAF-DRAF 4 Tg Jiu cu nr. 1643/26.05.2019 acesta declară că are în posesie un apartament în suprafață de 68 mp, dobândit în anul 2018, cu cota parte de 100%, deși modul de dobândire este printr-un act de donație, către soția sa. În contradictoriu soția sa declară că are un apartament dobândit în anul 2015 prin contract de donație cu o suprafață de 63, 32 mp. ,,Pe cale de consecință se poate considera fie că numitul Tufoi Sîrbu Florin respectiv Tufoi Sîrbu Raluca Lavinia depun declarații false în fiecare an, fie Tufoi Sîrbu Florin, a înstrăinat apartamentele care în declarația de anul trecut și în declarația dinainte cu doi ani apăreau că fiind dobândit în anul 2017 iar acum apare dobândit în anul 2018″, scrie reclamantul. De asemenea, în declarația de avere depusă de Tufoi Sîrbu Florin nu a menționat autoturismul Dacia Logan, care apare în declarația soției sale.
În declarațiile de avere depuse de cei doi pe anul fiscal 2019, cei doi soți nu mai apar cu datorii către ING BANK, credite ce erau scadente în anul 2020 respectiv 2021, neavând nicio justificare în acest sens cu atât mai mult cu cât în declarația de avere a numitului Tufoi Sîrbu Florin apare un depozit în valoare de 74.000 lei deschis la CEC BANK, exact în anul 2019, și care nu se regăsește în declarația soției. În declarația numitului Tufoi Sîrbu Florin depusă la 25.05.2021 și înregistrată la DRAF 4 Tg Jiu cu nr. 476/06.04.2021 apar aceleași falsuri enunțate anterior atât în legătură cu terenurile cât și cu apartamentele, dar lucrul cel mai grav este faptul că în declarația de avere a lui Tufoi Sîrbu Florin la rubrica Active financiare apare un depozit bancar la CEC BANK, în valoare de 115.000 lei deschis în anul 2020, sumă ce nu apare în declarația de avere la aceeași rubrică a declarației de avere a soției sale, depusă la data de 08.06.2021. Cuantumul total al sumelor depuse la CEC BANK de către Tufoi Sîrbu Florin se ridică la valoarea de 189.000 le, bani ce nu pot fi justificați atâta vreme cât conform declarației soției sale, nu a fost înstrăinat niciun bun. În drept fapta celor doi soți ,,întrunește elementele constitutive ale infracțiunii de fals în declarații”, se mai arată în plângerea însoțită de declarațiile de avere ale ambilor salariați de la stat.
A.S.

81 COMENTARII

  1. Daca are plangere penala, este evident falsul.
    Dar ce face Parchetul Tg. Jiu de peste 1 an jumătate? Așteaptă prescripția?
    Ghinion. Între timp acest funcționar a mai săvârșit un fals grosolan, în tandem cu soția.
    Este ușor de văzut ce se întâmplă în această speță. Este nevoie de intervenția Procurorului General.

  2. Stiti filmul ” Zestrea domnitei Ralu „? Era cu Florin Piersic si Marga Barbu. Cei doi soti din stirea de mai sus au turnat Partea a II – a. Si pe el tot Florin il cheama.

  3. Ce fac organele de cercetare penala in acest caz? Stirea asta este aparuta din luna martie. Cei doi soti, ale caror declaratii de avere nu coincid, au incalcat legea. Daca nu ambii, cel putin unul dintre ei. Cand vor fi deferiti justitiei? Aici este vorba despre functionari publici care trebuie sa dovedeasca probitate morala, ceea ce nu poate fi invocat in cazul de fata.
    Justitia trebuie sa isi faca datoria! Justitia este ultima speranta in tara asta. Trebuie sa avem incredere in ea.

  4. Unii golani isi spala banii prin donatii si presupuse castiguri la jocuri de noroc. Altii fac nunti la care declara daruri neverosimile. Asa fac unii golani de la fisc. Evident ca la fisc sunt si oameni cinstiti si competenti, dar sunt si unele scursuri care ar trebui concediate si chiar anchetate.

  5. Cum pot exista la Antifrauda Târgu Jiu atâtea donații de bunuri imobiliare, donații în bani, câștiguri la pariuri sportive, câștiguri exagerate la propriile nunți? Românii de rând de ce nu au atâtea donații și cadouri? Ce fac organele de cercetare penală? Acolo este nevoie de o investigație generală. Aici avem un grup infracțional, care nu poate justifica toate averile obținute.

  6. Oamenii de presa din Tg. Jiu afirma ca domnul Tufoi are dosar penal, dar organele abilitate incetinesc la maximum investigatiile. Daca pica Tufoi il trage si pe seful dupa el.

  7. Oare acesta este „statul de drept”?
    Cei multi si saraci sunt notificati de ANAF si pentru 5 lei.
    Derbedeii, precum cel din articol, fac ceva pe romani si pe legile „statului de drept”.
    RUȘINE !!!

  8. Saracu de el. A uitat ce avere ii transferase sotiei prin lungul sir de donatii. Sa nu fim rai cu el, ca poate il avanseaza seful lui, dealtfel cam aceiasi poama si el.
    Multe succesuri! Amendati linistiti babele care vand patrunjel fara bon fiscal in piata. Legea este pentru cei multi si prosti, si nu pentru golanii de la butoane.

  9. Falsul in declaratii constituie infractiune. Deci avem cel puțin, repet cel puțin, un posibil infractor la Antifraudă Tg. Jiu.

  10. Hoții au ajuns să împartă dreptatea.
    Trebuie concediat atât el, cât și consoarta.
    Doi farseori. Doi mincinoși. Experți în falsuri.
    Astfel de personaje, cu proastă reputație, populează instituțiile statului.

  11. Cum poate cineva sa aiba o avere construita doar din donatii?
    Cred ca si cei de la DNA isi pun aceasta intrebare.
    E jale ce este in respectiva institutie.
    Acest spagar nu este singurul caz de acolo.

  12. Rușine unui astfel de om. Rușine șefului instituției unde lucrează. Rușine tuturor care lasă nepedepsite astfel de fapte.

  13. Legea este pentru popor. Cei de la Antifraudă nu au obligația să respecte legea. Sper sa intelegeti acest lucru, odata pentru totdeauna.

  14. Foarte puțini români primesc pe parcursul vieții lor donatii sau mosteniri bogate.
    La Antifrauda Tg. Jiu s-au angajat cei mai norocosi oameni. Plouă peste ei cu donatii si mosteniri, cu cadouri fabuloaae la nunti si castiguri la pariuri.
    DNA si DIICOT ar trebui sa intervina !!!

  15. Averile unora de la Antifraudă Târgu Jiu sunt cu siguranță obținute prin metode ilicite ( donații peste donații, sume ce nu se pot justifica, daruri de nuntă exagerate, câștiguri la pariuri, moșteniri dubioase, etc). Este vremea ca DNA sau DIICOT să intervină. Acolo este ceva putred în toată instituția.
    Vrem dreptate !!!

  16. Donatii, castiguri la pariuri, sume nejustificate, plus ce mai au pe la saltea, sotii si amante angajate prin concursuri fictive, etc. Prea multe cazuri si coincidente la Antifrauda Tg. Jiu. Oare nu este vorba de „grup organizat”? Pachetul stie sigur.

  17. Falsurile cu pricina sunt în formă continuată, deoarece în nicio Declarație de Avere, acest funcționar nu specifică multiplele „donații” ale soției. Același lucru îl întâlnim și la șeful instituției, care ani la rând a uitat că soția a primit ca „donație” în anul 1993 un apartament.
    Cred că justiția va face dreptate !!!

  18. Ăsta nu poate face pușcărie?
    Sau șeful lui?
    Întreb și eu, așa, ca fapt divers.
    Dacă justiția își face treaba, nu există altă soluție.

  19. Ăștia de Antifraudă au legile proprii. Fac ceva ei pe legile românului de rând.
    Asta înseamnă să fii mafiot, vorba vărului Becali.

  20. Este rușinos și strigător la cer ceea ce se întâmplă pe moșia lui Ninu.
    Donații peste donații, daruri de nuntă exagerate, câștiguri la pariuri, bani care apar și dispar, etc. Astea toate conțin declarațiile de avere de acolo.
    Penibil.

  21. Cum să mai scape de acuzații acest funcționar căzut parcă din lună.
    Nu am văzut niciodată atâtea falsuri în documente oficiale.
    Poliția, Parchetul și Judecătorii trebuie să îl pedepsrasca drastic.

  22. Falsurile sunt mai mult decat evidente.
    Este bataie de joc la Antifrauda Tg. Jiu.
    Sunt mai mulți cu declaratii de avere false acolo.
    Vrem dreptate !

  23. Faptele penale trebuie sa fie pedepsite la fel, indiferent de faptuitori.
    Nu trebuie privilegiați cei care lucreaza in anumite institutii.
    Toti cetatenii sunt egali in fata legii.

  24. Ar fi de rasul lumii ca astfel de fapte sa ramana nepedepsite.
    Eu cred totuși în corectitudinea oamenilor legii. Sper sa nu fiu dezamagita.

  25. Astia de la Anaf – antifrauda au imunitate in fata legii? Ei au foarte multe donatii, daruri mari la nunta, castiguri la pariuri sportive, economii din salarii de zici ca se hranesc cu frunze, etc.
    Pentru ei nu exista lege??? Cand vezi ce fac astia, ai impresia ca suntem in Mexic, Costa Rica sau China.

  26. Cei de la DNA trebuie sa verfice cum acesti indivizi au dobandit averile care le au. De asemenea, trebuie verificata sustinerea lor politica, precum si implicarea politica in procedurile pe care le-au folosit pentru a-si angaja sotiile. Aici este foarte interesant de urmarit traseul profesional al sotiei directorului Ninu Florentin Gabriel.

  27. Sa raspunda in fata legii. Si domnul inspector si directorul sau, pentru ca ambii au comis aceleasi greseli.
    Astia doi nu mai pot lucra la Antifrauda. Punem lupii paznici la oi?

    • Declaratiile de avere sunt publice. Le-ati studiat, de va dati cu parerea? Cititi-le si apoi va edificati.
      Oricum urmeaza si alte dezvaluiri, din ce am inteles.

  28. Corect ar fi fost ca persoana care a transmis informațiile in domeniul presei sa fi studiat problema nu sa prezinte situația după ureche.Asa da PROFESIE!!!??? E dezgustata lumea de cât de bine va faceți voi meseria.Am mai citit răutăți din acestea atât din partea presei cât și a persoanelor care vor sa facă rău.

    • Declaratiile de avere sunt publice. Le-ati studiat, de va dati cu parerea? Cititi-le si apoi va edificati.
      Oricum urmeaza si alte dezvaluiri, din ce am inteles.

      Răspundeți

  29. Eee, nu chiar tooooti, mai sunt si unii care muncesc, ca trebuie să și muncească cineva, nu(?) și care, chiar dacă pare incredibil, sunt si cinstiti!

  30. Toti (TOOOOTI) astia de la stat sunt in aceeasi situatie!!! Doar ca astia doi sunt prosti rau de tot. Nu au completat impreuna declaratiile. Macar asa de ochii lumii sa dea cat de cat bine. Nu-i problema daca sunt sustinuti de cineva mai important!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here