Un coş de Paşte, în casa a 30 de familii

115

primarul carciumeru in mijlocul nevoiasilorPrimăria Municipiului Târgu-Jiu, prin Direcţia Publică de Protecţie Socială, au pregătit şi în acest an circa 2.500 de pachete de Paşte pentru persoanele defavorizate din municipiu, aflate în evidenţa asistenţilor sociali. Distribuţia pachetelor a început de trei zile şi este deja o tradiţie de zece ani la nivelul Primăriei Târgu-Jiu.

 

Cu ajutorul sponsorilor, Primăria şi Consiliul Local al Municipiului Târgu-Jiu au reuşit să pună ceva de mâncare pe mesele nevoiaşilor din municipiu cu ocazia Sărbătorilor Pascale. „A devenit o tradiţie ca în preajma Sărbătorilor Pascale, Primăria Municipiului Târgu-Jiu, cât şi Consiliul Local să vină în sprijinul familiilor fără venituri, să îi putem ajuta pentru ca, în această perioadă să aibă ce pune pe masă în ceea ce priveşte produsele specifice Sărbătorilor de Paşti. Am căutat ca prin contribuţia noastră, a Consiliului Local şi a sponsorilor, să asigurăm câteva produse strict necesare pentru această perioadă. Acţiunea de distribuţie a pachetelor la Cantina de Ajutor Social a început încă de câteva zile, numărul pachetelor distribuite celor care iau masa la cantină fiind de circa 1.600”, a declarat Florin Cârciumaru, edilul municipiului Târgu-Jiu. Acesta a mai spus că celor 1.600 de pachete li se adaugă alte câteva sute împărţite la Cluburile de vârsta a III-a din municipiu pentru pensionarii cu venituri mici.

Un coş de Paşte pentru 30 de familii

ajutoareDe asemenea, de pachete speciale de Paşte au beneficiat ieri şi 30 de familii cu o situaţie materială precară, cu copii mulţi, din municipiul Târgu-Jiu, acţiunea intitulându-se „Un coş de Paşte pentru fiecare”. Un caz mai deosebit a fost cel al unei mame care creşte singură patru copii şi nu are alte venituri în afară de ajutorul social şi alocaţia minorilor. „Este vorba de o mamă cu patru copii, care trăiesc din pensia bunicii care este de altfel foarte mică. Cei patru copii merg toţi la şcoală, mama nu are un loc de muncă, lucrează când poate şi pe unde poate. Acestora le-am adus ouă, cozonac, carne de porc şi carne tocată, drob de miel, cârnaţi, pulpe de pui, pentru a avea ce pune pe masă această familie în ziua de Paşti”, a declarat Teodora Ciobanu, director Direcţia Publică de Protecţie Socială (DPPS) Târgu-Jiu.

Pachete de 150 de lei

nevoiasiPotrivit conducerii DPPS Târgu-Jiu, valoarea pachetelor simple distribuite la Cantina de Ajutor Social este de aproape 40 de lei, în timp ce pachetele alimentare bogate ce au fost împărţite celor 30 de familii au o valoare de 150 de lei. „De fiecare dată, în preajma Paştelui, datoria de serviciu şi cea morală, este să încercăm să-i ajutăm pe cei mai nefericiţi din această comunitate. De zece ani facem faţă acestor îndatoriri, şi de această dată, oamenii amărâţi care nu au ce pune pe masă de Paşte au primit din partea Primăriei Târgu-Jiu un semn că sărbătorile pot fi un pic mai blânde şi pentru ei”, a precizat Teodora Ciobanu.

Printre cele 30 de familii care au primit un coş cu produse alimentare pentru masa de Paşte s-a numărat şi Costel Preda, un bărbat de 41 de ani. Acesta şi cei trei copii ai săi au fost părăsiţi de soţie, respectiv de mamă, singurul venit fiind salariul de 800 de lei al tatălui.

„Cadoul de la domnul primar a fost binevenit, chiar aveam nevoie de alimente”, a menţionat Costel Preda.

Teodora Ciobanu, directoarea DPPS Târgu-Jiu, a detaliat situaţia precară a familiei Preda: „Aceasta este o altă familie de oameni necăjiţi, e un caz special, un tată care are grijă de cei trei copii ai lui, mama i-a părăsit pentru un alt bărbat, tatăl a rămas să aibă grijă de ei. Chiar şi căsuţa în care locuiesc nu le aparţine, stau în casa mamei soţiei, fiind ameninţaţi de aceasta din urmă că vor fi evacuaţi din casă”.

Izabella Molnar

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here