Un comisar al CJPC Gorj, în detaşare pe litoralul românesc

346

Radu Dan Nicolae, fostul şef al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Gorj, care activează în prezent ca şi comisar în cadrul aceleiaşi structuri, se va deplasa luna viitoare în staţiunile de la malul Mării Negre, acesta fiind cuprins în programul „Comandament Litoral 2018”.

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a înfiinţat la finele lunii trecute o structură specială pentru protecţia consumatorilor numită “Comandament Litoral 2018”. Activitatea acesteia se va desfăşura în centrul operaţional din Constanţa, respectiv Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa, în scopul prevenirii şi combaterii practicilor care dăunează vieţii, sănătăţii, securităţii şi intereselor economice ale consumatorilor. Centrul operaţional Constanţa va avea următoarele arii de acoperire: Mamaia – staţiunile Mamaia şi Năvodari; Neptun – staţiunile Olimp, Neptun, Jupiter, Cap Aurora, Venus, Saturn, Mangalia, 2 Mai, Vama Veche; Costineşti – staţiunile Costineşti, Eforie Nord, Eforie Sud, Tuzla, 23 August. “Am considerat necesar şi deosebit de util acest demers, pentru ca turiştii litoralului românesc – una dintre cele mai vizitate zone ale ţării, vara – să se simtă în siguranţă în privinţa serviciilor care le sunt oferite. Vom fi permanent prezenţi şi atenţi la felul în care agenţii economici respectă consumatorul şi legea şi, cu atât mai mult, îndemn consumatorii să se bucure de frumuseţile oferite de Litoralul Românesc”, a declarat Marius Pîrvu, preşedintele Autorităţii Naţionale a Protecţiei Consumatorilor.

Aviz pentru un singur comisar gorjean
Şi de la CJPC Gorj, un comisar se va deplasa pe litoralul românesc, ca parte din programul „Comandament Litoral 2018”. Este vorba despre fostul şef al structurii gorjene, Radu Dan Nicolae. Acesta a depus o solicitare de delegare către şefii săi de la Craiova, primind astfel aviz favorabil de deplasare pentru perioada 17-24 august. Comisarii care vor activa in cadrul structurii speciale pentru protecţia consumatorilor “Comandament Litoral 2018” vor desfăşura, până la finalul sezonului de vacanţe, controale operative, preluarea şi cercetarea reclamaţiilor, activităţi de informare şi educare a consumatorilor, consilierea operatorilor economici, astfel încât să se asigure ca raportul comercial dintre agentul economic şi consumator este unul corect, în conformitate cu prevederile legale în vigoare. Conducerea CJPC Gorj îi asigură pe consumatorii gorjeni care îşi petrec vacanţa la mare că se vor face verificări în unităţile de cazare, unităţile de alimentaţie publică, terase, fast-food-uri, dar vor fi verificate şi serviciile de agrement, serviciile de închiriere şezlonguri pe plajă sau articole sportive, comercializarea produselor specifice sezonului estival: produse cosmetice de protecţie solară, ochelari de soare, costume de baie, saltele şi alte articole de plajă. Echipele din cadrul „Comandament Litoral 2018” au rolul de a primi şi verifica reclamaţiile, de a consilia operatorii economici şi de a supraveghea modul în care sunt asigurate condiţiile de cazare, alimentaţia publică şi serviciile de agrement şi divertisment pentru turişti.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here