Un angajat al CEO, transferat abuziv la un alt sector, a recurs la un protest extrem! Administrația, surdă la solicitările grevistului de la Roșia

440

Luca Dumitru Alin este unul dintre cei patru salariați ai Secției Asecări din cadrul Carierei Roșiuța, care s-a trezit la început de an că nu mai prestează în același loc în care a făcut-o în ultimele două decenii, ci într-o altă secție a unității miniere unde ar fi lipsă de personal. Transferul s-ar fi realizat însă fără decizii prealabile, spune angajatul, care a decis să-și expună nemulțumirea chiar în fața sediului companiei pentru care a lucrat, doar ca șef de echipă în ultimii 12 ani. Omul a plecat pe jos spre sediul angajatorului, acesta parcurgând, miercuri seara, peste 30 de kilometri pentru a ajunge la destinație. Protestatarul și-a început efectiv greva joi dimineața, la ora 3.30 când a ajuns la sediul companiei din Târgu-Jiu.

Angajatul Carierei Roșia, aparținând Complexului Energetic Oltenia, a declanșat miercuri seara acțiunea de protest, la scurt timp după ce acesta a văzut că a fost transferat la o altă secție a unității miniere, fiind lăsat și fără funcția de șef de echipă. Electricianul a menționat că a fost transferat abuziv la un alt sector, pe motiv că nu ar fi fost în grațiile șefilor de sector și în cele ale liderului de sindicat, respectivul fiind CFL-ist. Minerul a văzut că nu mai lucrează în același loc în care a prestat pe 31 decembrie abia miercuri seară când acesta s-a prezentat la locul de muncă din care a ieșit pe data de 1 ianuarie 2019 dimineața. “Am fost informat abia în această(n.r. miercuri) seară, când m-am prezentat la apelul pentru schimbul trei, că nu mai lucrez în echipa ing.Cercelaru. Când am cerut explicații mi s-a spus că șeful de sector Răduca Daniel mi-ar fi barat cu pixul rubrica din cartea de pontaj, unde eu trebuia să semnez la intrarea și ieșirea din schimb, completând acolo că aș fi fost transferat la Sectorul 2, halda 1. Asta, fără a fi informat în scris de acest lucru, ori să fi primit vreo decizie în acest sens. Nu am avut niciodată probleme la locul de muncă, nu am avut conflicte cu colegii mei, am muncit suplimentar de câte ori mi s-a cerut, nu am abateri, nu am fost cercetat pentru abateri profesionale.. Singurul lucru pentru care trag acum este, cu singuranță, faptul că am avut curajul să mă retrag din sindicat, mai exact din FNME. Cel care se află în spatele acestei mârșăvi este liderul de sindicat de la FNME, Vîrțan Grigore” a declarat Luca Dumitru Alin, în timp ce se deplasa pe jos de la Cariera Roșia spre Târgu-Jiu.

Purtat cu vorba
Minerul a ajuns la ora 3.30 la sediul CE Oltenia, unde a intrat în greva foamei, așteptând o discuție cu șeful companiei. A avut-o multe ore mai târziu, Sorin Boza participând, joi dimineața, la o ședință de Directorat. Deși spune că ar fi găsi înțelegere la șeful companiei, Luca Dumitru Alin a avut o discuție diferită cu șeful carierei miniere de unde a plecat miercuri seara. Din acest motiv s-a repoziționat în fața sediului CEO, continuându-și protestul. “Protestez până când problema se va rezolva în sensul anulării transferului și a destuirii din funcție a celor doi șefi de sector, Răduca Daniel și Brăiloiu Narcis și a CFL-istului totodată lider de sindicat, Vârțan Grigore” a completat protestatarul. O parte a celor transferați în Cariera Roșia, în aceeași manieră ca și salariatul Luca, s-au prezentat, de frică, la noile locuri de muncă, deși au primit ordine verbale în acest sens.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here