Umiliţi la Cluj

243

Energia nu a învăţat mare lucru din ultimele eşecuri suferite în deplasare şi nici din jocul slab pe care l-a făcut pe teren propriu contra celor de la Kormend, câştigat norocos, în ultima secundă, şi s-a prezentat lamentabil la Cluj Napoca, unde a cedat ruşinos meciul cu U BT Cluj Napoca.

Energia a fost spectatoare de lux în noua Polivalentă din Cluj Napoca, lucru care a permis gazdelor de la U BT Cluj Napoca un succes categoric 92-72 (25-11, 25-22, 30-13, 12-26). Darby a revenit după o pauză lungă, dar a făcut-o timid, ceea ce l-a şi obligat pe Constantinides să-l scoată de pe teren în primul sfert deşi-l trimisese pe parchet în primul 5. Turner a făcut trei greşeli personale în doar 6 minute de joc, iar Watson a strâns şi el două greşeli personale foarte repede, ceea ce a dereglat oarecum ceea ce gândise Constantinides pentru această partidă. Cu 25-11 după primele 10 minute de joc, gazdele au zburdat pe teren şi au mărit constant diferenţa, la pauză fiind deja de 17 puncte între cele două echipe. Nici după pauza mare lucrurile nu s-au schimbat în bine la Energia, din contră. Gazdele au forţat, iar diferenţa a trecut binişor şi de 30 de puncte. Abia atunci clujenii au avut milă şi au început să lase scorul pe plan secund gândindu-se mai mult la spectacol şi la jucătorii cu mai puţine minute strânse pe teren. Astfel, Energia a început să reducă din handicap, Darby a început şi el să se reîmprietenească cu coşul, iar la final diferenţa a fost de doar 20 de puncte, scor 92-72.

Turner, o deziluzie
Pivotul echipei gorjene a început bine la Târgu Jiu, având câteva partide în care a reuşit să ia ochii suporterilor, însă Turner are mari probleme în a se adapta jocului din România. Jucătorul adus pe ultima sută de metri la Energia pentru a acoperi un post cheie în jocul de baschet reuşeşte arareori să scape fără 2-3 greşeli personale acumulate în primul sfert, ceea ce-l scoate din joc şi îl face să evolueze foarte puţin. Şi aşa, în timpul în care este ţinut pe parchet, reuşitele sale sunt foarte puţine, la meciul de la Cluj, de exemplu, nu are în statistică decât două libere transformate şi o recuperare. Pivotul principal al Energiei are o performanţă rară în acest joc, unul în care, în afara celor două aruncări libere, nu a mai avut nicio aruncare, asta pentru că nici mingile nu prea a mai ajuns să le prindă. În concluzie, dacă se doreşte îndeplinirea obiectivelor şi evitarea unor scoruri ruşinoase în grupele principale ale FIBA EuroChallenge, Energia trebuie de pe acum să-şi caute un alt pivot pentru partea a doua a campionatului, Turner fiind departe de speranţele ce s-au pus în el odată cu aducerea la Târgu Jiu.

Constantinides acuză arbitrajul
În ultima vreme a devenit o obişnuinţă în a găsi şi în arbitraje o scuză a rezultatelor slabe, indiferent de sport. Nici la baschet nu se face excepţie, deşi antrenorul Constantinides ţine să precizeze că arbitrajul de la Cluj Napoca nu a avut legătură cu înfrângerea echipei sale, înfrângere pe care o consideră meritată la felul în care elevii săi s-au prezentat pe teren. „Singurul îndreptățit să se ia de jucătorii Energiei sunt eu, iar astăzi domnii Ciulin, Șerban și Epure au făcut acest lucru. Habar nu am cine sunt acești trei domni și nu dau doi bani pe cine sunt ei. Repet, singurul îndreptățit să-mi atac jucătorii sunt eu și numai eu, iar astăzi, în special domnului Ciulin, ar trebui să-i fie rușine. Nu sunt prost. Desigur, prestația jucătorilor mei a fost cum a fost, dar ce s-a întâmplat aici este inacceptabil. Arbitrii nu ne-au respectat nici la meciul cu Ploiești, nici astăzi. Energia va fi în primele 4 echipe deoarece câștigăm meritat pentru că muncim. Dacă ei nu ne respectă, nici noi nu îi vom respecta, în mod special în cazul lui Marius Ciulin”, a declarat Antonis Constantinides atacând arbitrajul. Tehnicianul gorjenilor a ţinut să-şi taxeze în acelaşi timp şi jucătorii: „Nu am fost pregătiți pentru un meci de acest gen. Clujul și-a adjudecat mult mai multe faze în acest meci decât noi. Au arătat bine în fiecare secundă a meciului, în fiecare situație, atât în ofensivă cât și în defensivă. Sunt foarte dezamăgit, dar nu de scor, ci de imaginea pe care am lăsat-o în teren. Nu am meritat astăzi nimic. Imaginea pe care am lăsat-o astăzi nu este cea adevărată a echipei. Trebuie să analizăm ce s-a întâmplat azi și trebuie să continuăm. Întrebarea mea ca antrenor este de ce am intrat pe teren în acest mod”, a mai spus Constantinides.

U Banca Transilvania Cluj – Energia Târgu Jiu 92-72 (25-11, 25-22, 30-13, 12-26)
Sala Polivalentă, Cluj Napoca, spectatori: 1.000
U BT Cluj: Barnette (17), Kuti, Baciu (2), Gheorghe, Jucan, Millage (20), Silvăşan (15), Brosser, Lalovic (7), Mandache (13), Hargrove (12), Cuic (6). Antrenor: Marcel Ţenter.
Energia: Watson (9), Troupe (7), Ştefan, Darby (17), Kremen (7), Milosevic (19), Minea, Vlaicu (4), Karpelesz (5), Aktaş (2), Turner (2). Antrenor: Antonis Constantinides.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here