Ultima zi pentru plata impozitelor fără penalităţi

311

Contribuabilii persoane fizice şi juridice mai au la dispoziţie o singură zi, şi anume cea de azi, pentru plata fără penalităţi a taxelor şi impozitelor datorate bugetului local. Potrivit legislaţiei în vigoare, contribuabilii care nu-şi achită obligaţiile fiscale până la data de 30 septembrie vor suporta penalităţi de întârziere de 2% din cuantumul obligaţiilor principale, calculate pentru fiecare lună sau fracţiune de lună, începând cu ziua imediat următoare termenului de scadenţă.
Astfel, târgujienii de rând şi firmele îşi pot achita până la finele acestei zile impozitele pe terenuri, clădiri ori autovehicule, neriscând în acest fel aplicarea de penalităţi de plată. Potrivit ultimei situaţii emise de conducerea Direcţiei Publice de Venituri (DPV) Târgu-Jiu, în primele şapte luni ale acestui an, 68% din târgujienii persoane fizice şi juridice îşi plătiseră impozitul pe clădiri, terenuri şi mijloace de transport.
DPV Târgu-Jiu acordă în continuare reduceri la plata impozitelor pentru anumite categorii de contribuabili. “Menţinem facilitatea care o acordăm persoanelor cu venituri mici, aceea cu reducere de 50% la plata impozitului pe clădiri şi teren pentru locuinţa de domiciliu atunci când contribuabilii noştri realizează un venit sub 500 lei/membru de familie. Totodată, acordăm scutire de la plata impozitului pe clădire şi teren în cazul în care contribuabilii realizează venituri sub 100 lei/membru de familie. Documentele care trebuie să le depună nu sunt greu de procurat; sunt în general documente care atestă veniturile şi copia actelor de identitate ale membrilor familiei, o solicitare scrisă şi facilitatea se acordă cu 1 a lunii următoare depunerii solicitării şi a actelor doveditoare”, a declarat Mariana Budulan, şefa DPV Târgu-Jiu.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here