UE oferă job-uri pentru şomerii gorjeni

244

someriAgenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj, prin serviciul de ocupare EURES, oferă în această perioadă un număr de 221 locuri de muncă vacante în ţările Uniunii Europene.

Astfel, în Malta se caută 200 de asistenţi medicali, locurile fiind oferite de către Ministerul Sănătăţii maltez. Pentru aceştia se oferă minim 13.809 euro pe an pentru asistenţii medicali generalişti fără experienţă, şi maxim 19.374 de euro pe an pentru asistenţii medicali specialişti. Tot în Malta se mai caută 20 de farmacişti pentru distribuirea de produse farmaceutice. Pentru viitorii ocupanţi ai acestui job se oferă salarii cuprinse între 15.873 euro/an şi 19.840euro/an.

AJOFM Gorj pune la dispoziţia miilor de gorjeni şi un post de şofer de autocamion în Slovenia pentru transport în toate ţările din Europa dar şi în ţara unde s-a angajat. Şoferului îi este oferit un salariu de 900 de euro net pe lună. Gorjenii şomeri doritori să ocupe aceste posturi se pot prezenta la sediul AJOFM din strada Lt. Col. Dumitru Petrescu nr.1 la biroul EURES, cu un CV şi pentru înscrierea la aceste locuri de muncă din Malta şi la cel din Slovenia. În prezent, la nivelul judeţului nostru, există înregistraţi în evidenţele AJOFM un număr de 15.224 de şomeri, iar rata şomajului este de 9,9%.

Job-uri vacante şi în Gorj

AJOFM Gorj pune la dispoziţia gorjenilor aflaţi în căutarea unui loc de muncă un număr de 110 posturi vacante în diverse domenii la nivelul judeţului nostru. Oferta este valabilă până joi, 25 noiembrie, inclusiv. Din datele furnizate de reprezentanţii Agenţiei, în oferta judeţeană, sunt 25 de posturi vacante pentru confecţioner-asamblor articole din textile, 20 pentru fochist de cazane industriale, 14 pentru croitori, nouă de lucrător gestionar, două de tâmplar manual/artizanal, tot atâtea de medic specialist, trei de sudor, cinci de lăcătuş mecanic. De asemenea, tot în Gorj mai sunt vacante câte un post de farmacist, curier, consilier economic, contabil şef, fierar betonist, dulgher restaurator, lucrător comercial.

Izabella Molnar

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here