UCB Târgu-Jiu a dat startul anului universitar 2013-2014

384

În fiecare an, data de 1 octombrie semnifică un nou început pentru studenţi. La Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu, deschiderea oficială a anului universitar 2013-2014 a avut loc ieri, începând cu ora 10:00. Momentul festiv s-a bucurat de prezenţa autorităţilor publice locale şi judeţene, reprezentanţi ai diferitelor instituţii din municipiu şi judeţ, dar şi ai mediului de afaceri.

Pentru cei aproape patru mii de studenţi care vor învăţa în acest an la Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu, ieri s-a dat startul unui nou început. Peste 1.200 dintre ei sunt boboci. „Astăzi au păşit pentru prima oară pragul universităţii 1.273 de studenţi. În total, la momentul acesta, avem 3.900 de studenţi. După programul de admitere, Asistenţa Medicală şi Kinetoterapia sunt cele mai căutate specializări şi, bineînţeles, Dreptul. Cel mai nou program de studii de licenţă este cel de Pedagogia Învăţământului Primar şi Preşcolar; este un program pentru care ne-am luptat foarte mult să-l obţinem, pentru că acesta pregăteşte, de fapt, cadrele didactice. L-am obţinut doar în vară, după admiterea de atunci şi am reuşit ca din cele 50 de locuri să ocupăm 42. Sunt convins că în anul următor acesta va fi în primele rânduri privind căutarea”, a declarat Moise Bojincă, rectorul UCB Târgu-Jiu.

Preşedintele Senatului UCB, amfitrionul manifestării
Adrian Gorun, preşedintele Senatului Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu a dat startul şedinţei festive de deschidere a noului an universitar, acesta fiind şi cel care le-a dat cuvântul invitaţilor. „Mulţumesc în numele Senatului şi Executivului Universităţii pentru interesul manifestat de către autorităţile publice locale, de către serviciile deconcentrate şi descentralizate, reprezentate, astăzi, aici, prin conducătorii lor. Mulţumesc tot în mod deosebit conducerilor agenţilor economici de importanţă strategică din zonă, care au acceptat să fie prezenţi astăzi, aici”, a menţionat Gorun. Prezent la eveniment, Ciprian Florescu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Gorj a că „de ani buni, la Târgu-Jiu, ziua de 1 octombrie reprezintă o sărbătoare şi asta graţie existenţei Universităţii „Constantin Brâncuşi”, o unitate de învăţământ superior care deja are tradiţie, o instituţie academică respectabilă. Aş vrea ca în numele preşedintelui Consiliului Judeţean Gorj, domnul Ion Călinoiu, în numele instituţiei pe care astăzi o reprezint, dar şi în numele meu personal, să vă felicit pentru tot ce aţi făcut pentru această universitate şi vă doresc mult succes”.
Începutul de an universitar l-a făcut pe prefectul de Gorj să-şi amintească de propria-i studenţie. „De fiecare dată îmi aduc aminte cu plăcere cum am păşit în anul 2000 ca student al Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu; nu am mers în altă parte şi o să recunosc şi o să fiu mândru de fiecare dată că de aici şi de la aceşti profesori am învăţat foarte multe lucruri şi după liceu, la Târgu-Jiu mi s-a deschis calea spre un alt drum în viaţă”, a mărturisit prefectul Claudiu Teodorescu.

Noutăţile anului universitar 2013-2014
La UCB Târgu-Jiu, anul universitar 2013-2014 vine cu o serie de noutăţi. Spre exemplu, programul de Sculptură nu a avut suficienţi candidaţi la înscriere, astfel că nu se va mai desfăşura. De asemenea, o noutate o reprezintă şi majorarea taxelor de şcolarizare. „Din păcate, trebuie să spun că Pedagogia Artelor Plastice, respectiv Sculptura nu a întrunit cerinţele privind admiterea, fiind doar 6 candidaţi, astfel că nu s-a întrunit numărul necesar pentru formarea grupei. Consider că taxele sunt relativ temperate; nu am făcut un salt extraordinar, am luat în calcul indicele de inflaţie şi majorările intervenite la utilităţi, taxele fiind majorate cu 12%. Cele mai costisitoare sunt la Asistenţă Medicală şi Kinetoterapia”, a precizat Moise Bojincă, rectorul Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here