UCB, pregătită pentru admitere

184

UCB 2 inscriptionataUniversitatea „Constantin Brâncuşi” (UCB) din Târgu-Jiu s-a pregătit aşa cum se cuvine pentru admiterea din acest an. Ca o noutate pentru această sesiune, ca urmare a înfiinţării Consorţiului „Transcarpatica”, Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu va deschide un oficiu de admitere al Universităţii „Babeş-Bolyai” la Târgu-Jiu. UCB Târgu-Jiu va avea, de asemenea, un oficiu de admitere la Universitatea „Babeş-Bolyai” (UBB).

Ca în fiecare an, Universitatea „Constantin Brâncuşi” (UCB) din Târgu-Jiu pune la dispoziţie viitorilor studenţi o paletă largă de programe academice. Absolvenţii de liceu care doresc să urmeze cursurile uneia sau mai multor facultăţi din cadrul UCB Târgu-Jiu, trebuie să ştie că şi de această dată sunt scoase la concurs o serie de locuri bugetate, dar şi cu taxă. „Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu le oferă tinerilor şansa de a alege programe de studii variate, în concordanţă cu cerinţele pieţei forţei de muncă superior calificată şi le oferă tinerilor şansa de a studia în condiţii competitive şi calitative, raportate la exigenţa standardelor europene”, precizează Mirabela Tufan, purtător de cuvânt al Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu.

Facilităţi pentru studenţi

studenti UCBConducerea Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu are drept obiectiv prioritar crearea unor condiţii optime de desfăşurare a procesului educaţional, dar şi acordarea unor facilităţi care să întărească motivaţia studenţilor pentru obţinerea de performanţă în procesul de studiu. Potrivit reprezentanţilor UCB, câteva dintre beneficiile viitorilor studenţi sunt: – reducerea taxei de şcolarizare pentru studenţii care urmează concomitent două specializări, astfel: studenţii care urmează simultan 2 specializări, cu taxă, beneficiază de reducerea taxei de şcolarizare cu 25% pentru fiecare specializare; studenţii care urmează simultan 2 specializări, din care una în regim cu taxă şi cealaltă în regim fără taxă, beneficiază de reducerea taxei de şcolarizare cu 25% ; acorduri şi parteneriate cu entităţi economice şi instituţii publice în vederea efectuării stagiilor de practică sau acordării unor facilităţi studenţilor, precum burse de studiu sau angajarea la finalizarea studiilor, asigurarea serviciilor de cămin-cantină pentru toţi studenţii solicitanţi; dezvoltarea reţelei de transmitere a informaţiilor, prin introducerea serviciului internet la toate căminele studenţeşti; accesul la tehnica de calcul performantă în laboratoarele universităţii, la biblioteca centrală, bibliotecile facultăţilor şi biblioteca multimedia; acordarea sprijinului asociaţiilor studenţeşti (inclusiv sprijin financiar) în desfăşurarea activităţilor ştiinţifice, culturale, sportive, artistice; acordarea unor premii studenţilor cu performanţe deosebite la concursuri şi/sau manifestări ştiinţifice studenţeşti; stimularea studenţilor implicaţi în activitatea de cercetare ştiinţifică la nivelul universităţii; sprijin în alegerea carierei prin Centrul de Informare, Consiliere şi Orientare în Carieră a Studenţilor.

Centru de înscriere al UCB, la Cluj

Spre bucuria gorjenilor care doresc să studieze la Cluj, dar şi a ardelenilor care vor să fie studenţi ai UCB Târgu-Jiu cele două universităţi îşi deschid centre de admitere în municipiul nostru şi în Cluj-Napoca, pentru a veni în sprijinul viitorilor studenţi, aceştia nemaifiind nevoiţi să parcurgă 300 de kilometri pentru înscriere. „Ca urmare a înfiinţării Consorţiului „Transcarpatica” , începând din această vară, absolvenţii de liceu au posibilitatea de a se înscrie la facultăţile Universităţii „Babeş-Bolyai” fără a fi nevoiţi să se deplaseze până la Cluj. Pentru a veni în sprijinul viitorilor studenţi, Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu va deschide un oficiu de admitere al Universităţii „Babeş-Bolyai” la Târgu-Jiu. Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu va avea, de asemenea, un oficiu de admitere la Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca”, a explicat Mirabela Tufan, purtător de cuvânt al UCB Târgu-Jiu. Conform reprezentanţilor UCB, la noile oficii deschise atât la Târgu-Jiu, cât şi la Cluj-Napoca se vor putea face înscrieri nu doar pentru programele de licenţă, ci şi pentru cele de masterat.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here