UCB organizează cea de-a X-a ediţie a „ECO-TREND”

270

Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor din cadrul Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu, în parteneriat cu Academia Română, Asociaţia Facultăţilor de Economie din România şi Asociaţia Internaţională pentru Promovarea şi Dezvoltarea Educaţiei şi Cercetării, organizează în perioada 22-23 noiembrie 2013, ediţia a X-a a Conferinţei ştiinţifice internaţionale „ECO-TREND 2013 – Criza şi convergenţa în Uniunea Europeană”. Vor fi prezentate lucrări pe mai multe secţiuni, la eveniment anunţându-şi participarea cadre didactice şi cercetători din Mexic, Spania, Slovenia, Croaţia, Portugalia şi Polonia, precum şi de la peste 20 de universităţi din ţară.

Cea de-a zecea ediţie a conferinţei „ECO-TREND” este organizată de Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor din cadrul Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu, în parteneriat cu Academia Română, Asociaţia Facultăţilor de Economie din România şi Asociaţia Internaţională pentru Promovarea şi Dezvoltarea Educaţiei şi Cercetării şi se desfăşoară în perioada 22-23 noiembrie. Ceremonia de deschidere a lucrărilor conferinţei va avea loc vineri, 22 noiembrie 2013, ora 09:30, în Amfiteatrul A 016 din incinta Facultăţii de Inginerie, urmând ca de la ora 09: să se desfăşoare Sesiunea Plenară, integrându-se în mod fericit cu manifestările consacrate Zilei Economistului.

Lucrări pe mai multe secţiuni
Începând cu ora 14:00, va avea loc prezentarea lucrărilor de specialitate în cadrul următoarelor 6 secţiuni: Teorie şi politică macroeconomică; Economia muncii; Marketing, comerţ şi turism; Creştere economică şi dezvoltare; Finanţe şi stabilitate financiară; Contabilitate şi bancar.
Manifestările organizate în cadrul ECO-TREND 2013 vor continua sâmbătă, 23.11.2013, de la ora 9:00, la sediul Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor, cu desfăşurarea Conferinţei pe alte 3 secţiuni: Transformarea managementului; Metode cantitative în economie; Sisteme informatice pentru administrarea afacerilor. „Bucurându-se de un deosebit prestigiu ştiinţific şi de o largă participare naţională şi internaţională de-a lungul celor zece ani de existenţă, prin tema abordată „Criza şi convergenta în Uniunea Europeană”, Conferinţa îşi propune şi în acest an să ofere cadrul unor dezbateri ştiinţifice relevante privind provocările pe care integrarea europeană, în noul context al „ieşirii din criză” şi al confruntării cu obiectivele propuse în Strategia Europa 2020, le ridică în faţa oricărui economist şi cercetător în domeniul larg al ştiinţelor economice, cu referire atât la cadrul specific al României, ca stat membru al Uniunii Europene, cât şi la cadrul general al celor mai recente politici şi practici europene”, a declarat Andreea Văduva, purtătorul de cuvânt al UCB Târgu-Jiu.

Participare numeroasă
La ediţia a X-a a Conferinţei ştiinţifice internaţionale „ECO-TREND 2013 – Criza şi convergenţa în Uniunea Europeană”, potrivit organizatorilor, participarea va fi însemnată. „Cu ocazia acestui eveniment, şi-au anunţat prezenţa peste 130 specialişti din domeniul economic, reprezentanţi ai mediului academic, institutelor de cercetare, instituţii publice şi mediului de afaceri din ţară şi din străinătate. Evenimentul a trezit un viu interes, anunţându-şi participarea cadre didactice şi cercetători din Mexic, Spania, Slovenia, Croaţia, Portugalia şi Polonia, precum şi de la peste 20 de universităţi din ţară”, precizează Andreea Văduva, purtătorul de cuvânt al UCB Târgu-Jiu.
Obiectivul organizării Conferinţei internaţionale ECO-TREND 2013 se încadrează în obiectivul declarat al Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu, acela de a creşte vizibilitatea pe plan naţional şi internaţional.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here