UCB demarează proiectul „Student pentru o săptămână”

195

Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu, în colaborare cu Liga Studenţilor din U.C.B. demarează proiectul „STUDENT PENTRU O SĂPTĂMÂNĂ”. Prima ediţie se va desfăşura în perioada 06-09 aprilie 2015.

Scopul proiectului „Student pentru o săptămână” îl reprezintă facilitarea integrării elevilor care se află în an terminal, în mediul academic din centrele universitare, tinerii având ocazia de a experimenta viaţa de student şi de a participa la viaţa activă din campus, prin activităţi educative, culturale şi sociale.

Cursuri deschise la facultăţile UCB
Programul primei ediţii a proiectului „Student pentru o săptămână” este diversificat. Pe parcursul celor patru zile, elevii sunt invitaţi să participe la cursuri deschise organizate la nivelul facultăţilor din cadrul Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu, campionate de fotbal, tenis de masă, tenis de câmp, spectacole, vizite în universitate, petreceri, seri de film.
Astfel, luni, 6 aprilie, elevii vor putea participa la următoarele cursuri deschise: „Managementul calităţii în administraţia publică”, „Protecţia juridică a copilului” (organizate în cadrul Facultăţii de Relaţii Internaţionale, Drept şi Ştiinţe Administrative), „Bazele generale ale atletismului”, „Metodica predării baschetului” (organizate în cadrul Facultăţii de Ştiinţe Medicale şi Comportamentale). Totodată, elevii sunt invitaţi să viziteze Universitatea, laboratoarele şi sălile de curs ale Facultăţii de Inginerie, să se bucure de spectacolul EcoStudStar organizat de Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor în Amfiteatrul din zona centrală, dar şi de petrecerea studenţească, organizată special pentru aceştia la Complexul Studenţesc Debarcader.
Marţi, 7 aprilie, elevii vor putea asista la cursurile deschise, susţinute de cadrele didactice ale Facultăţii de Relaţii Internaţionale, Drept şi Ştiinţe Administrative: „Fundamentele gândirii politice moderne”, „Sociologia integrării europene”, „Drept penal. Partea specială”, de cadre didactice ale  Facultăţii de Ştiinţe Medicale şi Comportamentale: „Fotbal”, „Activităţi motrice de timp liber”, „Teorie şi metodică în educaţie fizică şi sport”, dar şi ale Facultăţi de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor: „Monedă şi credit”. Vor putea efectua, din nou, vizite în cadrul Universităţii şi în cadrul laboratoarelor şi sălilor de curs ale Facultăţii de Inginerie, iar echipele liceelor vor putea lua parte la campionatul de fotbal organizat de unitatea de învăţământ.
Miercuri, 8 aprilie, programul proiectului „Student pentru o săptămână” cuprinde, pe lângă cursurile deschise planificate la nivelul facultăţilor: „Masaj şi tehnici complementare” (în cadrul Facultăţii de Ştiinţe Medicale şi Comportamentale), „Operaţiunile instituţiilor de credit” (în cadrul Facultăţii Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor) şi vizitele organizate în Universitate şi în cadrul laboratoarelor şi sălilor de curs ale Facultăţii de Inginerie, şi campionate de tenis de câmp şi de tenis de masă, la care sunt aşteptate să participe echipele liceelor.
Totodată, elevii sunt invitaţi să ia parte la seara de film organizată în Amfiteatrul A 016 al Facultăţii de Inginerie.
Joi, 9 aprilie, elevii sunt invitaţi să participe la alte vizite planificate şi la alte activităţi desfăşurate în cadrul Universităţii.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here