Turiştii gorjeni vor avea 1.000 de locuri de parcare la Rânca

120

rancaAutorităţile judeţene şi cele locale au deja gata planul privind locurile de parcare din zona montană Rânca, unde se preconizează a fi un flux mare de turişti care îşi vor petrece vacanţa de Crăciun şi Revelion în această staţiune.

Consiliile Locale Novaci şi Baia de Fier care administrează zona turistică Rânca au stabilit numărul de locuri de parcare ce va fi pus la dispoziţia turiştilor care îşi vor petrece vacanţa de iarna pe meleagurile gorjeneşti. Astfel, Consiliul Local Novaci a stabilit parcări cu capacitate de peste 10 autoturisme în cinci locaţii fapt ce însumează 470 de locuri de parcare. În funcţie de stratul de zăpadă se estimează realizarea de parcări cu capacitate de 1 – 5 autoturisme în faţa căsuţelor de vacanţă rezultând astfel minim 100 de locuri de parcare. Consiliul Local Baia de Fier a stabilit parcări de peste 10 locuri în 16 locaţii însumând un număr total de 445 de locuri pentru parcarea maşinilor. Tot în funcţie de zăpadă, în faţa căsuţelor de vacanţă, mai pot fi parcate chiar şi 80 de autoturisme. Totodată, din totalul locurilor de parcare stabilitate la nivelul zonei Rânca, doar 200 sunt locuri cu plată, în locaţia ce aparţine Hotelului Onix.

Parcări şi la telescaun

„Pe lângă toate aceste locuri de parcare, în zona telescaunului de pe vârful Păpuşa s-au stabilit două locaţii pentru amenajare ca parcări, în zona de îmbarcare putând fi 20 de locuri şi în zona fostei organizări de şantier alte 30. Faţă de anul anterior se estimează o creştere a numărului de locuri de parcare cu circa 410 locuri prin realizarea de 40 de locuri de parcare pe drumul naţional, 320 în cele două parcări de la intrarea în staţiune şi alte 50 de parcări în zona telescaun”, a declarat Sabin Cornoiu, şeful Serviciului Public Judeţean Salvamont Gorj. Totodată, la o distanţă de maxim 1000 de metri de la intrarea în staţiune, în parcările de pe drumul naţional, la Plopu şi Cerbu, mai există un număr de circa 80 de locuri de parcare ce pot fi folosite în perioadele de aflux maxim de autovehicule în staţiunea Rânca. Astfel, se poate estima existenţa la nivelul zonei Rânca a unui minim de 1000 de locuri de parcare, despre care, autorităţile spun că sunt suficiente pentru turişti.

Izabella Plăstoi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here