Turbăceanu a schimbat macazul, Mitescu dezamăgit

255

O lună de zile a durat independenţa preotului Dumitru Turbăceanu, cel care a câştigat alegerile din 10 iunie la Primăria Baia de Fier.

Acesta l-a învins atunci, în mod surprinzător, pe Constantin Mihuţescu, cel care fusese în fruntea comunei de trei mandate, ca membru al PSD. Acum cei doi sunt colegi de partid, noul primar anunţând ieri că s-a înscris şi el în Partidul Social-Democrat, asta deşi, până în ziua alegerilor cel puţin, Turbăceanu, preot de profesie, se declara independent susţinut de mai multe partide, inclusiv de PDL. De altfel, democrat-liberalii nici nu şi-au pus candidat în comuna în care îşi are domiciliul premierul Victor Ponta, noul edil spunând acum că nu are nicio obligaţie în faţa democrat-liberalilor. „A fost o dorinţă comună a mai multora de a-l schimba pe domnul Mihuţescu de la Primărie, nimic mai mult. Eu am fost cotat persoana cu şansele cele mai mari pentru a realiza acest lucru şi am şi reuşit, dar faţă de dumnealor nu am nicio obligaţie. Nu am avut sprijin financiar de la ei sau altceva de genul acesta şi, atunci, eu pot să merg la orice partid doresc. Pentru binele comunei şi în interesul localităţii pe care o voi conduce în următorii patru ani am decis să devin membru al PSD”, afirmă noul primar.
Declaraţia acestuia nu a fost pe placul lui Gheorghe Mitescu, fruntaşul PDL Gorj fiind cel care a pledat în partid cauza lui Turbăceanu pentru ca filiala să nu aibă un candidat propriu la Baia de Fier. Ieri acesta încă nu credea că preotul devenit primar a trecut peste înţelegerile şi discuţiile anterioare şi s-a înscris în partidul aflat acum la putere. „Noi puteam să ne punem un candidat propriu la Baia de Fier, nu se pune problema că nu aveam pe cine, dar am recunoscut că preotul Turbăceanu avea ceva şanse în plus în a-l învinge pe fostul primar Mihuţescu. Am pledat pentru a-l susţine pe Turbăceanu ca independent inclusiv în faţa lui Mihai Stănişoară, responsabilul de la nivel central pentru judeţul nostru. Dacă noi intram în cursă şi ne băgam candidatul nostru nu am dubii că Mihuţescu nu era primar şi în ziua de azi. Pentru mine Turbăceanu este o mare, mare dezamăgire pentru decizia pe care a luat-o şi tocmai de aceea voi deveni cel mai dur adversar al său în acest mandat. Nu se poate să trecem aşa de uşor peste nişte chestiuni convenite împreună chiar în sediul nostru, al PDL Gorj. A venit aici şi a discutat cu conducerea organizaţiei şi de aceea mă mir că aflu de la dumneavoastră că s-a înscris în PSD. Oricum, am înţeles că şi-a schimbat comportamentul de când a fost ales, a devenit o altă persoană, şi tocmai de aceea spun că e o mare, mare dezamăgire pentru mine”, menţionează Mitescu.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here