Trimis în judecată pentru că şi-a „aranjat” examenul de permis auto

372

tribunalUn salariat al Complexului Energetic Turceni care susţinea că avea ,,pile” la Serviciului de Permise şi Înmatriculări Gorj, pe baza cărora putea aranja un examen auto, proba de oraş, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.

Acesta este acuzat de trafic de influenţă, riscând pedeapsa cu închisoarea de la 2 la 10 ani.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a înaintat instanţei de judecată rechizitoriul privindu-l pe inculpatul Băran Aurelian, trimis în judecată pentru comiterea a şapte infracţiuni de trafic de influenţă. S-a reţinut de procuror că inculpatul a pretins şi primit în cursul anului 2009 de la şapte martori denunţători sume de bani cuprinse între 100 de euro şi 450 lei pentru ca acesta să intervină pe lângă poliţiştii examinatori din cadrul Serviciului de Permise şi Înmatriculări Gorj, astfel încât ei sau rudele lor apropiate să promoveze examenul de traseu susţinut în vederea obţinerii permisului de conducere. Martorii denunţători l-au cunoscut pe inculpatul Băran Aurelian ca urmare a relaţiilor de serviciu desfăşurate în cadrul Complexului Energetic Turceni, unde lucrează inculpatul, sau prin intermediul unor colegi de serviciu.

Influenţă, pe lucrări de reparaţii

Băran Aurelian are grijă să îşi convingă victimele că are influenţă asupra poliţiştilor examinatori, bazându-se pe faptul că el cunoştea mai multe persoane cu funcţii de conducere din cadrul Serviciului de Permise şi Înmatriculări Gorj, cât şi angajaţi ai acestui serviciu, întrucât efectuase lucrări de reparaţii la sediul acestuia precum şi la imobilele ce aparţineau unora dintre angajaţii serviciului. Cei şapte denunţători s-au adresat însă Direcţiei Generale Anticorupţie – Biroul Anticorupţie Gorj. Această instituţie îşi declină competenţa în favoarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj şi urmare a anchetei efectuate în cauză de procuror cu sprijinul organelor de poliţie s-a reţinut că probatoriul administrat dovedeşte comiterea de către inculpat a şapte infracţiuni de trafic de influenţă.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here