Trenuri întârziate cu 120 de minute în Gara Târgu-Jiu

108

Şi mersul trenurilor este afectat în ultima perioadă de caniculă. Unii gorjeni aleg să circule cu trenul, pentru a scăpa de aglomeraţia de pe şosele sau pur şi simplu pentru că nu au un alt mijloc de transport la dispoziţie pentru a ajunge în anumite locuri. Însă din păcate trebuie să se confrunte cu temperaturi foarte ridicate de-a dreptul năucitoare. Trenurile circulă în zilele acestea cu restricţii de viteză impuse de codul galben de caniculă anunţat pentru luni şi marţi.

Persoanele care au fost nevoite să circule cu trenul ieri, au întârziat şi 120 de minute la sosirea în Gara Târgu-Jiu a mijlocului de transport. Întârzierile au fost cauzate de temperaturile foarte mari din ultimele zile. Reprezentanţii Companiei Naţionale de Căi Ferate “CFR” SA informaseră deja că, în această perioadă, din cauza temperaturilor ridicate care se vor înregistra în aer şi implicit la nivelul solului, conform avertizării de cod galben de caniculă, circulaţia trenurilor la nivel naţional se va desfăşura cu restricţii de viteză. Din această cauză, unele trenuri au înregistrat întârzieri la destinaţie. “Aceste întârzieri sunt datorate căldurii, de fapt caniculei. Ştiu că oamenii care fac naveta sau circulă des pe distanţe mai mari se plâng atât de condiţii cât şi de întârzierile foarte mari, dar ce să facem asta e, nu e vina noastră”, a spus una dintre casierele de la Gara Târgu-Jiu.
Din cauza caniculei, reprezentanţii CFR ne aduc la cunoştinţă că există posibilitatea ca foarte multe trenuri să aibă întârziere: ”În perioadele caniculare, personalul de întreţinere a căii ferate efectuează revizii suplimentare pe întreaga reţea feroviară, iar în timpul zilei se reduce viteza de circulaţie a trenurilor de călători şi de marfă cu 20-30 km/h pe durate bine determinate, astfel încât circulaţia trenurilor să se desfăşoare în depline condiţii de siguranţă”. Codul galben de caniculă a fost emis pentru judeţele Gorj, Vâlcea, Iaşi, Vaslui, Galaţi, Brăila, Tulcea, Constanţa, Călăraşi, Ialomiţa, Ilfov, Giurgiu, Teleorman, Olt, Dâmboviţa, Mehedinţi, Vrancea, Buzău, Prahova, şi Argeş.

Canicula se prelungeşte luni şi marţi în sudul ţării
Meteorologii au avertizat că luni şi marţi vremea rămâne călduroasă, local caniculară în sudul ţării, unde temperaturile vor fi de 35-37 de grade şi indicele temperatură-umezeală va atinge pragul critic de 80, iar în vest, sud-vest şi la munte instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată. Administraţia Naţională de Meteorologie ne informează că: luni şi marţi “vremea se menţine călduroasă, local caniculară în sudul ţării, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 al disconfortului termic, iar temperatura aerului va avea frecvent valori de 35, 37 grade Celsius”.
În cele două zile, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în vest, sud-vest şi la munte. Meteorologii au precizat că şi în a doua parte a săptămânii se va menţine vremea călduroasă, caniculară local mai ales în regiunile sudice.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here